EcoMoto 930×122

anpc

Chipsuri retrase de la vânzare de autoritățile române

O marcă de chipsuri a fost retrasă de la vânzare de autoritățile române ca urmare a unei sesizări făcute de europarlamentarul AUR, Dan Tanasă.

Citiți și: Alertă alimentară! Dezastru la Lidl, Penny și Metro: pui contaminat!

Este vorba despre chipsuri Csíki Csipsz. Autorităţile române au intervenit și au oprit producția de chipsuri Csíki Csipsz, după ce pe ambalajele a 33 de produse a fost indicat ca loc de producție „Ținutul Secuiesc”, și nu România, scrie antena3.ro

Autoritățile române au îndemnat, de asemenea, fabrica de bere Csík să schimbe numele Ținutului Secuiesc în România.

Citiți și: Avertizare pentru părinți! Pericol pentru copii în magazine!

Ambele companii din Sekelyland au făcut apel împotriva deciziei și nu se vor opri din producție și distribuție.

Comunitatea Csíki Chips și Csíki Beer Manufacture îi urează domnului Dan Tănasă „să bea apa ursului”.”, a transmis Csíki Sör, într-un comunicat de presă.

Ambele companii au sediul în România, în comuna Sânsimion, din județul Harghita.

În urma sesizării mele către ANPC privind inscripționarea nelegală a ambalajelor produse sub marca „Csiki Csipsz” și „Csiki Sor” care în loc de ROMÂNIA au trecut pe toate ambalajele ca loc de proveniență „ținutul secuiesc”, autoritățile române au impus oprirea producției și a distribuției de produse.

Este inacceptabil ca un producător cu sediul în România, chiar și în județul Harghita să sfideze în asemenea mod legile naționale și europene cu privire la marcarea legală a produselor. Pe lângă insulta la adresa României, prin care este menționată apartenența județului Harghita la așa-zisul ținut secuiesc, toate produsele au parte de descrieri și etichete exclusiv în limba maghiară.”, a scris Dan Tanasă pe Facebook, ca răspuns la comunicatul de presă emis de Csíki Sör.

Sursă foto principal: antena3.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3