930×122 CAPRA 5

luare de mită

pitesti.

Cine este șefa de secție de la ,,Județean” reținută ca a luat mită de 147 de ori!

Cine este șefa de secție de la ,,Județean” reținută ca a luat mită de 147 de ori!

Citiți și: Aparatură de ultimă generație la Spitalul Județean Pitești! Ce pacienți beneficiază

Șefa secției de psihiatrie a SJU Pitești a fost reținută!

Este vorba despre medicul primar Ș. R. I.

Citiți și: Spitalul Județean, anunț uriaș privind noul Șef ATI care a profesat în Marea Britanie

Aceasta este suspectă de săvârșire a peste 140 de acte materiale de luare de mită, privind sume individuale cuprinse între 50 de lei şi 600 de lei.

Astăzi, inculpata urmează să fie prezentată Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Alte două cadre medicale mai sunt cercetate în dosar.

,,Ca urmare a actelor de procedură penală efectuate de ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, la delegarea și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș în data de 07.03.2024, acesta a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a unei inculpate, şefa Secţiei de Psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, faţă de care se efectuează urmărirea penală cu privire la săvârşirea în formă continuată a infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită.

De asemenea, în cauză, a mai fost dispusă măsura controlului judiciar față de un asistent medical şi un registrator medical din cadrul aceleiaşi unităţi medicale, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, respectiv tăinuire.”, se arată în comunicat.

În ordonanţele procurorului se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

Citește și: Se schimbă regulile la bloc!

În perioada mai-august 2023, inculpata ar fi primit, în biroul de lucru al acesteia, situat în incinta Secţiei de Psihiatrie din cadrul S.J.U. Piteşti, în mai multe rânduri, de la pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani, în bancnote în cupiuri de la 50 la 500 de lei.

Precum și bunuri, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu.

Este vorba de cel puţin 147 de acte materiale, privind sume individuale cuprinse între 50 de lei şi 600 de lei.

Uneori, sume de bani primite cu titlu de mită erau remise de inculpată şi altor cadre medicale din unitatea medicală unde îşi desfăşura activitatea.

Cine este șefa de secție de la ,,Județean” reținută ca a luat mită de 147 de ori!

Celor trei inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 08 martie 2024, inculpata urmează să fie prezentată Tribunalului Argeș.

Aceasta va primi propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

,,În cursul zilei de 07 martie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în patru locații, situate pe raza municipiilor Piteşti şi Curtea de Argeş, din care una este sediul Spitalului Județean de Urgență Pitești-Secția Psihiatrie, una la sediul Policlinicii Spitalului Municipal Curtea de Argeș, unde își desfășoară activitatea medicul psihiatru, una la domiciliul unei persoane fizice și una la o societate comercială, fiind puse în executare un număr de cinci mandate de aducere a unor persoane care deţineau calitatea de suspecţi.

Lucrătorii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeș şi din cadrul Structurii centrale a aceleiaşi Direcţii, au desfășurat acte de urmărire penală în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale sau dispunerea unor măsuri preventive reprezintă etape şi activităţi de urmărire penală reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfăşurări a procesului penal, activităţi care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, anunță Direcția Generală Anticorupție.

Foto: Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

5 comentarii

  • Arafat spune:

    Tocmai le-au mărit salariile(oricum prea mari pentru cât muncesc)cu 20%.Nu se mai satură de șpăgi, dorm în gărzi și dacă îi deranjezi se supără. Rușine!!!

  • Narcisa spune:

    Ar trebui reevaluate toate dosarele medicale cu pensionați fictivi pe caz de boala. Ii internează și nu au nimic sint sănătoși … în schimb ii introduc în saloane unde sint și persoane bolnave cu adevărat și sint un chin pt. acestea. Eram operata și a fost adusa în salonul în care eram internata o dna care de fapt nu avea nimic ci avea nevoie de internare pt. dosarul de pensionare. Toată ziua vorbea la telefon ca deh cu noi (mai era o persoana operata )nu putea ca eram bolnave. Dormea doar cu lumina aprinsa și eu am rugat-o sa o stingă pt. ca asa
    era normal . Atât mi-a trebuit ca a și început sa se vaite ca ii este rau și sa pună pe jar tot personalul medical care a stat numai pe lângă ea toată noaptea au monitorizat-o și nu au găsit nimic… normal ca nu au găsit nimic pt. ca era sănătoasă… și pana la urma tot ca ea a fost …toată noaptea lumina aprinsa în salon și personalul în jurul ei … Pe lângă un pensionat real mai apar 100 fictivi …

  • Gheorghe spune:

    Medicii sunt de vina…exact ca pe vremea lui Ceaușescu la Albumul Duminical când Jean Constantin venea cu rata la doctor…Politicienii mai deloc spre prescripție…Dacă este politicianul vinovat, ținem dosarele pana la prescripție…Politicul care aduna taxele pt sanatate din orice venit, nu le mai returnează în sanatate ca au alte destinații și atunci sistemul medical în numele căruia se colectează banii, e praf, aspect ce determina pacientul sa plătească atenții…Exact ca în învățământ..Sunt curios când va fi arestat primul profesor care oferă meditații la negru și la școală în ore își face meseria cântând și dansând, pt a aduce copii la meditații de unde încasează bani nefiscalizati…și bani care întrec cu mult șpagă primita lunar de multu medici…

  • Florentina spune:

    După ce că nu avem doctori,ii arestăm și pe ăștia care-i mai avem.Vai și amar.
    Cine îi pune pe pacienți sa dea șpagă,nu cred că doctorii le baga mana in buzunar.Tot noi pacienții suntem cei insistenți ,iar vechile obiceiuri nu dispar atât de repede.Pentru sănătate….un buchet de flori este civilizat și elegant.

  • Cornel spune:

    Să răspundă penal și cine dă mită.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90