930 x122 grota rece

gradinite

“Cocktail infecțios” periculos în creșe, grădinițe și școli!

“Cocktail infecțios” periculos în creșe, grădinițe și școli!

Citiți și: Anunț deosebit de important privind creșele și grădinițele! Părinții trebuie să știe

Un medic de familie din Sibiu a vorbit azi despre ”un cocktail infecţios” care circulă în creşe, grădiniţe şi şcoli şi care este ”sârguincios întreţinut de miserupismul societăţii legat de sănătatea şi starea de bine a copiilor”, arată Ziare.com.

”În această perioadă, în creşe, grădiniţe şi şcoli circulă virusurile gripale A şi B, virusul varicelo-zosterian (varicela), streptococul de grup A (faringita, scarlatina) şi alţi viruşi care determină îmbolnăviri cu febră înaltă şi stare generală proastă.

Citiți și: Decizie majoră în școli! Nu va fi nevoie de acordul părinților

Acest cocktail infecţios este sârguincios întreţinut de miserupismul societăţii legat de sănătatea şi starea de bine a copiilor”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Egri Eduard, medic de familie din Sibiu.

Acesta afirmă că ar fi mult mai bine ca cei bolnavi să fie ţinuţi acasă, odihna urmând a le scurta perioada de boală.

”Nu înţeleg de ce este atât de greu să ţii copilul de la primele semne acasă să se odihnească ceea ce, posibil, i-ar scurta evoluţia bolii, dar i-ar proteja şi pe ceilalţi colegi, decât să îl laşi în colectivitate până nu mai poate dar reuşeşte să îi îmbolnăvească şi pe ceilalţi”, a mai scris medicul.

Acesta face apel la copii să nu procedeze la fel când, la rândul lor, vor avea copii.

Detalii, AICI – ”Un cocktail infecţios” circulă printre elevi. Ce acuzații grave le aduce un medic părinților

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90