New Profesional Consult 930 x 122

avertizare meteo

Cod galben! Pericol în Argeș!

Hidrologii au emis, miercuri, 27 aprilie, o atenţionare cod galben de inundaţii, valabilă până vineri, 29 aprilie, pe râuri din 28 de judeţe, inclusiv județul Argeș.

Citiți și: Pitești. Ploaia a făcut prăpăd în oraș

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), în intervalul 27.04.2022 ora, 15:00 – 29.04.2022, ora 12:00 pe râurile din județele Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Harghita, Mureş, Alba, Sibiu, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Covasna, Braşov, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Vrancea, Neamţ, Bacău, Suceava, Iaşi, Vaslui şi Galaţi se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale.

Astfel de fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Sibiu, Braşov, Covasna, Vâlcea, Argeş, Vrancea şi Bacău.

Citiți și: Avertizare meteo. Ploi și vânt puternic în toată țara!

În urmă cu puțin timp, și Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi. Fenomenele vizate: cantități însemnate de apă, local instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Avertizarea este valabilă de astăzi, 28 aprilie, de la ora 10.00, până mâine, 29 aprilie, la ora 06.00.

Și nordul județului Argeș se află sub cod galben.

Pe parcursul zilei de joi (28 aprilie) în Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și local în Muntenia, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

În noaptea de joi spre vineri (28/29 aprilie) aria ploilor se va restrânge spre nord-estul țării. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Foto principal: descriptiv

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3