- Publicat de: Mihaela Grigorescu
- 30-09-2024, ora 18:41
- Știri
Comisar de poliție, anchetat de DNA!
Comisar de poliție, anchetat de DNA!
Citiți și: Bani de la bolnavi: DNA suspectează că Nelu Tătaru ar fi luat mită și în ParlamentProcurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Alba-Iulia au anunțat declanșarea acțiunii penale împotriva lui George Alexandru Zeriu, la data faptelor comisar de poliție în cadrul Poliției orașului Simeria, județul Hunedoara.
Începând cu 26 septembrie 2024, acesta a fost plasat sub control judiciar.
Citiți și: Exclusiv. Polițist pe motocicletă, implicat într-un accident, acum, lângă Pitești!Este acuzat de mai multe infracțiuni, printre care fraudarea fondurilor europene, fals intelectual și abuz în serviciu.
George Alexandru Zeriu este acuzat de:
-săvârșirea a 21 de acte materiale de instigare la folosirea sau prezentarea de documente false pentru obținerea de fonduri europene,
-complicitate la fals intelectual (17 acte materiale),
-dar și de abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite și operațiuni financiare incompatibile cu funcția sa de comisar de poliție.
Conform procurorilor, în perioada 2019-2023, Zeriu ar fi convins mai multe persoane să depună cereri de subvenție la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) folosind documente false care atestau posesia unor terenuri și animale.
În realitate, beneficiarul real al acestor subvenții era chiar inculpatul, care ar fi provocat un prejudiciu de aproximativ 2,46 milioane lei (echivalentul a aproximativ 493.000 de euro) bugetului Uniunii Europene.
Comisar de poliție, anchetat de DNA!
Pe lângă infracțiunile legate de fondurile europene, între 2017 și 2024, acesta ar fi desfășurat ilegal activități comerciale.
Vindea animale și produse folosind abatorul unei firme pe care o administra din umbră.
Aceste activități comerciale erau incompatibile cu funcția sa de polițist.
În plus, Zeriu nu a menționat în declarațiile de avere și interese din perioada 2019-2024 mai multe bunuri mobile achiziționate pe numele altor persoane, dar pe care le utiliza personal.
Printre acestea se numără un autoturism Porsche Cayenne, o autoutilitară Mercedes-Benz Vito și un Audi A5.
În perioada controlului judiciar, inculpatul trebuie să respecte mai multe obligații, inclusiv să nu părăsească teritoriul României.
Și să nu comunice cu persoanele implicate în anchetă.
În caz de nerespectare a acestor obligații, măsura ar putea fi înlocuită cu arestul la domiciliu sau arestarea preventivă.
Ancheta continuă.
Iar procurorii desfășoară investigații și față de alte persoane suspectate de implicare în fraudarea fondurilor europene și alte infracțiuni conexe.
Puteți lăsa comentarii la acest articol pe Facebook, AICI.
Foto: Descriptiv