930×122 CAPRA 5

amenzi

Contestarea amenzilor contravenționale se va putea judeca online

Contestarea amenzilor contravenționale se va putea judeca, la cerere, online.

Citiți și: Argeș: Firmă amendată cu 10.000 de lei pentru nereguli silvice

De anul viitor, plângerile contravenționale sau solicitările de înlocuire a sancțiunii amenzii contravenționale cu muncă în folosul comunității ar putea primi soluții în cadrul unor ședințe de judecată desfășurate în sistem online, potrivit unui proiect de lege ce a obținut raport favorabil la Camera Deputaților, în calitate de For decizional, anunță Avocatnet.ro.

Măsura, care trebuie să treacă de votul final al deputaților și să fie apoi promulgată de președintele statului și publicată în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare începând din 1 ianuarie 2022, ar urma să se aplice permanent, nu doar în perioada stărilor excepționale cauzate de actuala situație epidemiologică.

Citiți și: Poliția a „rupt” tot! Amenzi de peste 10 mii €, permise suspendate, șoferi prinși beți

“La cererea contravenientului care a formulat plângerea contravențională, cu încuviințarea instanței de judecată, ședințele de judecată din fond și din căile de atac se desfășoară exclusiv prin mijloace de telecomunicații audiovizuale care permit verificarea identității părților și garantează securitatea, integritatea, confidențialitatea și calitatea transmisiunii”, scrie, mai exact, în proiectul amintit.

Așadar, desfășurarea online a ședințelor de judecată va putea fi solicitată la cererea persoanei care a primit respectiva amendă contravențională.

Odată formulată, cererea de desfășurare online a ședințelor de judecată nu va mai putea fi retrasă, iar ședințele de judecată se vor desfășura exclusiv prin mijloace electronice.

(Foto: descriptiv / Sursa: Avocatnet.ro)

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3