930×122 CUMPANA 5

amenzi

Controale în sute de magazine. Amenzi de peste 725.000 de lei

S-au dat amenzi în valoare totală de peste 725.000 de lei într-o singură zi, în urma unor controale efectuate de inspectorii sanitari veterinari la nivel național,  în marile centre comerciale.

Citiți și: Urmează controale de amploare în mai multe primării din Argeș

Totodată, o cantitate de 210 kg de produse de origine animală a fost confiscată.

„În data de 19.04.2022, conducerea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a dispus efectuarea unei acțiuni de control fulger la nivel național în unitățile de alimentație publică din marile centre comerciale.

Citiți și: Au curs amenzile azi, în Centrul Piteștiului

Au fost verificate 326 de unități, dintre care 324 de unități de alimentație publică și 2 unități tip supermarket/hipermarket, în vederea asigurării condițiilor de igienă în care sunt recepționate, depozitate, preparate și valorificate diverse sortimente de produse alimentare și preparate culinare destinate consumului uman.

În urma controalelor au fost aplicate 93 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 725.800 de lei. Totodată a fost confiscată cantitatea de 210 kg de produse de origine animală.

Principalele neconformități constatate și sancționate au fost:

– comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate/neautorizate/neînregistrate sanitar-veterinar și fără respectarea condițiilor de igienă;

– nerespectarea normelor privind condițiile de depozitare, etichetare, ambalare și manipulare a produselor alimentare;

– nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și a ustensilelor de lucru folosite;

– încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind demonstrarea trasabilităţii produselor şi lipsa programelor de autocontrol în cadrul unităţilor.

ANSVSA recomandă tuturor consumatorilor să achiziționeze produse alimentare pentru Sărbătorile Pascale și nu numai, doar din unităţi sau spaţii aflate sub control sanitar veterinar.”, se arată într-un comunicat al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

Donaris 570×90