930×122 CAPRA 5

amenzi

Controale ,,la sânge”. ITM a făcut ravagii în căminele de bătrâni

Controale ,,la sânge”. ITM a făcut ravagii în căminele de bătrâni

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Inspectorii din cadrul ITM Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș au controlat ,,la sânge” mai multe azile și centre pentru persoane cu dizabilități sau de copii.

S-au aplicat sancțiuni astfel:

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

În vederea punerii în aplicare a Ordinului Viceprim-Ministrului, Ministerului Afacerilor Interne nr.101/07.07.2023, sub coordonarea organizatorică a prefectului județului Argeș, în perioada                  10.07.2023-17.07.2023, s-a desfășurat acțiunea de control având ca obiectiv verificarea și eficientizarea activității centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități și  copiilor.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș, prin inspectorii săi de muncă cu atribuții de control în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă, în limita competențelor stabilite prin legea de înființare și organizare, în raport de tematicile de control, a acționat în scopul atingerii obiectivelor stabilite în sarcina sa.

Bilanțul acțiunilor de control se prezintă astfel:

–  număr  controale efectuate: 49

– număr  sancțiuni aplicate: 70, din care 23 în domeniul relațiilor de muncă, respectiv 17 amenzi în valoare totală de 560.000 lei, și 47 în domeniul securității și sănătății în muncă, respectiv 17 amenzi în valoare totală de 93.000 lei.

– număr persoane identificate prestând activitate fără a avea încheiate în forma scrisă contracte individuale de muncă : 16

Principalele deficiențe constatate  au constat în:

Controale ,,la sânge”. ITM a făcut ravagii în căminele de bătrâni

 – primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă (munca nedeclarată),

 – neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat,

 – netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor,

 – nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal,

 – neîntocmire regulament intern, neinformare ITM cu privire la utilizarea frecventă a muncii de noapte,

 – neacordare spor de noapte,

 – neevidențierea repartizării programului de lucru,

 – neasigurararea controlului medical la angajare și periodic,

 – neasigurarea instruirii în domeniul securității și sănătății în muncă la angajare și periodic,

 – neverificarea sistematică și periodică a echipamentelor de muncă,

 – neasigurarea semnalizării de securitate și sănătate în muncă la locul de muncă.

Urmare tuturor acestor acțiuni de control, în perioada următoare, instituția noastră se va implica activ în procesul de îmbunătățire a legislației specifice domeniului furnizorilor de servicii sociale, sens în care va înainta propuneri Instituției Prefectului – județul Argeș.”, transmite ITM Argeș.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • pcc spune:

    pana acum au dormit. -)))))) auzi “ravagii”

  • Robert spune:

    Așa se practică la noi muncesc peste măsură și sunt plătiți cu salariul minim pe economie. Nu mai vorbesc dacă are norocul ca patronul să-i treacă pe carte 8 ore. Sora mea făcea pe asistenta medicală dar în lipsa de personal făcea pe infirmiera dar și bucătăreasa !

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3