NOR CURIER 930X122

audi

COȘMARUL PRIN CARE TRECE FEMEIA CARE S-A TREZIT CU UN AUDI ÎN DORMITOR

Daniela Grigore (foto), femeia care sâmbătă seara s-a trezit cu un Audi A8 în dormitorul apartamentului său din zona centrală a Piteștiului, acuză autoritățile locale de indiferență.

Citiți și: Ai fost implicat într-un accident? Ce trebuie să faci

Indiferență față de o problemă care nu e de ieri de azi, ci de ani buni, pentru că incidentele/accidentele rutiere sunt la ordinea zilei în intersecția străzii Maternităţii cu strada General Constantin Cristescu, acolo unde, în seara zilei de 25 ianuarie 2020, autoturismul condus de un tânăr de 28 de ani din Pitești a intrat în zidul blocului 5 IRTA, prin care a ajuns în apartamentul femeii.

Indiferență și față de situația concretă în care a fost pusă proprietara locuinței avariate, care a cerut sprijin în toate direcțiile pentru siguranța sa, în contextul în care a fost nevoită să-și petreacă noaptea într-un apartament cu un perete dărâmat, în care putea intra oricine și pe care nu-l putea părăsi de teama hoților.

Citiți și: Viteze năucitoare în Pitești! Un Audi a spulberat un BMW!

Doar soarta a protejat-o sâmbătă seara pe Daniela Grigore, pentru că femeia plecase de câteva minute din camera al cărei zid a fost spulberat de mașină (AICI, imagini și amănunte de la incident).

„Imaginați-vă cum ar fi fost sâmbătă seară dacă eu eram în clipa aceea în dormitor sau nepoții mei, care mai stau, din când în când, la mine. Eu venisem cu 20 de minute înainte din oraș și ieșisem de doar două minute din dormitor… Mă dusesem la dulap să întind lucrurile. Nu vă puteți imagina ce am simțit când am auzit bubuitura! Credeți-mă că am fost ferm convinsă că s-a dărâmat tot blocul! Toți vecinii sunt speriați, toți vor să facă sesizări”, declară pentru ePitești Daniela Grigore.

„Cum credeți că eu, femeie, pot să car toți bolovanii ăia din casă?!”

Era doar începutul coșmarului pentru femeie, deoarece a trebuit să se descurce pe cont propriu cu tot ce a presupus avaria.

„Am cerut ajutor și la Poliție, și la Primărie, le-am spus că voi sta în frig, că nu pot să-mi părăsesc casa deschisă, cu zidul spart în proporție de 80%. Nu mi-au spus decât că o să-mi iau asigurarea… Dar eu, până îmi iau asigurarea, cum o să trăiesc? Este iarnă și nici nu se poate face reparația. N-a venit nimeni să mă sprijine. Mi-am adus familia, m-au ajutat vecinii din bloc, am cărat toate cărămizile căzute și am făcut un zid din acele cărămizi să pot locui în casă sâmbătă noaptea.

Duminică am chemat oameni ca să-mi taie țevile de la calorifer și să mi le izoleze. Le-am spus degeaba autorităților: <<Cum credeți că eu, femeie, pot să car toți bolovanii ăia din casă?! Trebuie să mă ajute cineva! Este o situație de urgență!>>. Mi-au spus că nu e treaba lor. Când am sunat la Primărie, ofițerul de serviciu mi-a zis că nu e nimeni. Am cerut măcar să mă pună în legătură cu o firmă privată, contra-cost, că nu pot să rămân cu zidul spart și nici nu pot părăsi casa, că am și eu lucruri în ea. Au ridicat din umeri”, se plânge femeia.

 „Fă ceva, că ai Audi A8!”

„Zidul era spart până jos, la temelie, pentru că mi-a intrat cu botul mașinii în casă. Ce puteam să fi pus acolo? Am dormit în frig, că nu puteam să-mi părăsesc casa, plus că stătusem în stradă atâtea ore. Mi-a distrus viața omul ăsta! I-am spus: măi, omule, fă ceva, că ai Audi A8! Imposibil să n-ai pe cineva, că a venit o armată de prieteni aici, cu bolizi de mașini. Ajută-mă cumva să stau noaptea asta în casă! A ridicat din umeri și asta a fost discuția. Mi-a dat Poliția polița lui de asigurare și atât”, mai spune Daniela Grigore.

După o noapte în frig, femeia a reușit, duminică, să improvizeze, tot pe cont propriu, o minimă protecție.

„Deocamdată, pe mine nu mă poate ajuta nimeni, pentru că tehnic vorbind, pe frigul ăsta, nu se poate lucra. Am cumpărat două plăci mari de OSB, mi-am chemat familia, prietenii, s-au urcat pe scări, le-au prins în dibluri pe-afară”, precizează proprietara pentru ePitești.

„Nu există săptămână să nu fie accident aici! Am avut mașina avariată de cel puțin cinci ori!”

În vara anului 2019, o altă mașină s-a izbit de zidul apartamentului său. Femeia spune că și ea, și administratorul au sesizat, verbal, autoritățile pentru montarea unor stâlpi de protecție.

„S-a întâmplat și în vară, dar atunci a fost spartă doar izolația. S-a fisurat conducta de gaze și astă vară, și acum. Nimeni nu ia măsuri să pună acolo ceva, țăruși, opritori, ceva… Nu există săptămână să nu fie accident aici. De fiecare dată când s-a întâmplat câte un incident aici, am ieșit cu toții în stradă. Ne știe și Poliția, ne știu și pompierii ca pe un cal breaz!

Nu vă spun că am avut mașina avariată de cel puțin cinci ori, pentru că se lovesc în intersecție și ricoșează în autoturismul meu!

În vară, când s-a întâmplat, eram plecată în vacanță. Imaginați-vă să se fi întâmplat și atunci ca acum, să rămână apartamentul fără un perete! Vă dați seama că nimeni nu-mi proteja locuința?”, reclamă Daniela Grigore, care afirmă că astăzi li se va adresa și oficial autorităților. (Sursă foto interior apartament: Facebook Maria-Magdalena Misescu)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90