930 x122 grota rece

alcool

CU CE AMENZI A VENIT RELAXAREA PE DRUMURILE DIN ARGEȘ

În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii argeșeni au fost prezenți la datorie, și au acționat pe toate drumurile din județ, atât pentru respectarea recomandărilor medicale specifice stării de alertă, precum și pentru depistarea celor care au săvârșit abateri de la normele de circulație pe drumurile publice sau abateri de altă natură.

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

„Primul sfârşit de săptămână în contextul stării de alertă a adus un număr mare de persoane prezente în spaţiul public”, precizează IPJ Argeș.

În weekend, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Citiți și: Avertisment clar: Aveți grijă, luați amendă!

Polițiștii rutieri au acționat pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză (un exemplu de teribilism, AICI), dar și a celor aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 500 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 150.000 de lei, dintre care peste 300 de contravenţii au fost aplicate ca urmare a încălcării regimului legal de viteză.

Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 56 de permise de conducere, 37 dintre acestea fiind reținute ca urmare a depășirii limitei de viteză cu mai mult de 50 km/h, și 7 pentru consumul de alcool. Totodată au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

Scopul: limitarea răspândirii Covid-19

Polițiștii recomandă în continuare adoptarea permanentă a unei conduite preventive și respectarea regulilor de circulație, precum și a prevederilor legale specifice stării de alertă.

„Reamintim că scopul activităţilor desfăşurate de poliţişti nu este de a sancționa cetățenii, ci de a preveni săvârșirea unor fapte de natură contravențională sau penală, precum și de a limita răspândirea Covid-19.

În situația în care vor fi constatate și alte abateri de la lege, acestea vor fi sancționate conform legislatiei penale și contravenționale în vigoare, în funcție de fiecare faptă în parte.

Multumim tuturor celor care au înțeles că numai  împreună vom reuși să depășim această perioadă”, încheie IPJ Argeș.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90