New Profesional Consult 930 x 122

bani gasit

CUM AU FOST, DE FAPT, PREDAȚI CEI 10.000 DE LEI GĂSIȚI ÎN FAȚĂ LA JOHN

Vă anunțam în această dimineață că femeia care a găsit cei 10.000 de lei pierduți de o piteșteancă în fața complexului comercial John i-a predat miercuri seara Poliției, iar banii au ajuns la păgubită, Cristina Dragomir (amănunte, AICI).

Citiți și: S-au aprobat mii de locuri în plus la Academia de Poliție și la școlile de agenți

Cum s-a făcut însă predarea e altă poveste. Polițiștii piteșteni au ajuns acasă la femeia care i-a găsit, după ce au identificat-o pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere.

Femeia, în vârștă de 53 de ani, din Costești, le-a mărturisit polițiștilor că avea de gând, oricum , să predea suma. Nu riscă însă nimic, întrucât, chiar și așa, predarea banilor s-a făcut în cursul celor 10 zile în care legea spune că trebuie predate bunurile găsite.

Citiți și: Procesul verbal care demonstrează plata amenzilor contravenționale nu mai trebuie trimis la Poliție

„În seara zilei de 22 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au continuat verificările privind însușirea unei sume de bani, pierdută de o persoană în zona unui centru comercial din Pitești, în ziua de 19 octombrie a.c., iar în urma vizionării capturilor video care surprind momentul însușirii acesteia și a investigațiilor efectuate, au identificat persoana care i-a găsit.

Astfel, a fost recuperată integral suma de bani, respectiv 10.000 de lei, care a fost restituită persoanei care a pierdut-o”, precizează IPJ Argeș.

 

Recomandări din partea polițiștilor:

Dacă găsiți sume de bani sau obiecte, anunțați cea mai apropiată unitate de poliție. Reamintim că din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl restituie sau predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune.

-Atunci când vă deplasaţi în centre comerciale, acordaţi o atenţie sporită bunurilor dumneavoastră. Fiţi atenţi în privinţa locului unde parcați autovehiculul, modului de asigurare al acestuia și bunurilor lăsate în interior. Nu lăsați bunuri de valoare, genți sau portofele la vedere. Atenție la încărcarea și descărcarea cumpărăturilor.

– Evitați să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar, iar la achitarea produselor cumpărate, nu scoateți toată suma de bani, ci numai necesarul plății contravalorii acestora. Nu păstrați portofelul, actele personale sau telefoanele mobile în buzunarele exterioare fără fermoar, şi nu păstraţi cardurile bancare în acelaţi loc cu codul PIN al acestora.

[555x222px]-WinterSale2022-ePitesti

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441