EcoMoto 930×122

ciclism

Cum îți completezi echipamentul de ciclism? Explorează sugestiile specialiștilor Sportano

Cum îți completezi echipamentul de ciclism? Explorează sugestiile specialiștilor Sportano

Citiți și: Pitești. Decizie crucială, ignorată total în Centru! 

Ciclismul este un sport practicat de sportivi profesioniști din întreaga lume.

Turul Franței, Turul Turciei, Turul Ţinutului Secuiesc sau Turul României sunt doar câteva dintre competiţiile ce atrag anual sute de sportivi profesionişti şi pasionaţi ai acestui sport.

Citiți și: CICLISM ÎN MIOVENI – LISTA CÂȘTIGĂTORILOR

Totuși, ciclismul este unul dintre sporturile ce pot fi practicate de amatori oferind numeroase beneficii asupra dezvoltării psihice şi fizice.

Fiind o activitate accesibilă copiilor de la vârste fragede, a reuşit să atragă numeroşi mici partizani. Descoperă în următoarele rânduri mai multe despre acest sport minunat!

Ciclismul – ce este şi cui se potrivește?

Pentru mulți ciclismul este un sport, pentru alții un mod de viaţă sau o formă de relaxare.

Sunt şi oameni care practică ciclism pentru senzațiile intense oferite, dar şi persoane care preferă mersul pe bicicletă ca alternativă la transportul în comun.

După cum se poate observa, ciclismul are o arie largă de semnificații. Se poate spune că ciclismul înseamnă deplasare pe sol folosindu-se mijloace de transport puse în mișcare de muşchii omului, mai exact de biciclete.

Trebuie menționat faptul că ultimii ani au fost înfloritori în domeniul cercetării, tehnologiile s-au dezvoltat, astfel că acum pe lângă bicicletele clasice există şi biciclete electrice și hibride.

Mai multe detalii despre aceste variante pot fi descoperite în magazine de sport precum Sportano. ro.

Sunt clasificate mai multe tipuri de ciclism: ciclism rutier, ciclism montan, BMX, ciclo-cross, ciclism în tandem, urmări, cursier.

Fiecare variantă are beneficiile sale şi necesită echipamente speciale.

Forma de ciclism practicată este condiționată și de starea fizică a practicantului, însă în general, ciclismul de relaxare este o modalitate de mişcare distractivă, antrenantă ce poate fi realizată cu uşurinţă de oricine, de la copii de doi ani până la adulți şi pensionari.

Ciclismul rutier a devenit pentru mulți un stil de viaţă. Este preferat, cu precădere, de oamenii ce îşi doresc să se bucure de o condiție fizică bună, dar şi de cei ce îşi doresc o alternativă nepoluantă de transport.

Această formă de mișcare a devenit tot mai populară în rândul tinerilor şi a adulților ce doresc să ajungă dintr-un punct în altul rapid, confortabil, cu costuri reduse.

Ciclismul Montan şi BMX-ul sunt mai solicitante, mai intense şi pline de adrenalină, iar practicanții trebuie să aibă condiție fizică bună, pentru a face faţă traseelor dificile.

Astfel de experiențe necesită şi prezența de echipamente de ciclism pentru protecție, produse ce pot fi achiziţionate dintr-un magazin de sport specializat în acest sens.

Ciclismul profesionist este practicat de sportivi antrenați. Această formă necesită condiție fizică foarte bună dar şi echipamente profesionale, însă satisfacțiile participării la curse şi câştigarea unui tur vine cu recompense ce cu greu pot fi descrise în cuvinte.

Care sunt beneficiile ciclismului?

Beneficiile practicării ciclismului sunt numeroase şi nu se rezumă doar la cele ce ţin de dezvoltarea fizică şi psihică. S-a dovedit că acest sport are efecte benefice la nivel social şi impact pozitiv major asupra mediului înconjurător.

Efectele pozitive ale ciclismului asupra organismului:

• este un sport complet şi contribuie la tonifierea tuturor grupelor musculare;

• îmbunătățește funcționarea sistemului circulator şi activitatea inimii;

• ajută în procesele de slăbit şi menținere a kilogramelor în limite optime;

• întăreşte articulaţiile;

• ajută la menținerea unei imunități bune;

• are efecte benefice asupra aspectului pielii.

Beneficiile ciclismului asupra psihicului:

• contribuie la funcţionarea normală a sistemului nervos;

• îmbunătăţeşte încrederea şi stima de sine;

• scade nivelul de stres ;

• îi provoacă pe practicanți să îşi atingă scopul şi să depăşească limitele;

• îmbunătăţeşte atenţia, concentrarea şi capacitatea de a anticipa;

• facilitează odihnă şi instalarea somnului de calitate.

Impactul social pe care îl are ciclismul:

• încurajează dezvoltarea spiritului de echipă şi competitivitatea constructivă;

• este un mod bun de a cunoaște mai bine oamenii cu care interacţionezi;

• influențează dezvoltarea de noi relații;

• produce fericire şi bucurie tuturor;

• ajută la fluidizarea traficului în orașe.


Efectele benefice ale ciclismului pentru mediul înconjurător

Ciclismul oferă o modalitate de transport nepoluanta şi ieftină. Este accesibil tuturor categoriilor sociale. Echipamentele pot fi achiziţionate cu uşurinţă dintr-un magazin sport, acestea sunt rezistente, durabile, şi pot fi considerate investiții sustenabile. Potrivit statisticilor, ciclismul nu doar că reduce poluarea generată de noxe dar şi pe cea fonică.

Orașele în care sunt utilizate preponderent biciclete pentru transport sunt mai liniştite şi rezidenţii mai relaxați.

Ce echipamente sunt necesare pentru a practica ciclism?

Este drept, pentru a practica în siguranță ciclism se impune achiziționarea de echipamente specializate. Indiferent de tipul agreat, sunt câteva elemente indispensabile.

Bicicleta este, fără doar şi poate, principalul element. O gamă foarte variată de biciclete este disponibilă în magazinul sport online Sportano.ro.

Aici pot fi achiziţionate biciclete MTC, biciclete pentru copii, biciclete de curse, de pietriş, pliabile, electrice, hibride şi multe alte tipuri, potrivite pentru începători, practicanți avansați şi sportivi profesionişti.

Pentru practicarea în siguranță a acestui sport se impune prezenţa căştii de protecţie. Sportano propune numeroase tipuri de căști de protecție de la producători consacraţi.

Aceste companii investesc constant în dezvoltarea şi găsirea celor mai sigure şi mai bune tehnologii, astfel ca ciclismul să fie mai mult decât o activitate sigură, dar şi confortabilă. Alpina, Eco Bike, Abus, Orbea, Giro, POC, UVEX sunt câteva dintre firmele existente aici.


Alte elemente necesare, care vor constitui echipamente complete sunt articolele de îmbrăcăminte specializată, tricouri, pantaloni de ciclism, mănuși și încălţăminte.

Acestea trebuie selectate în funcție de intensitatea antrenamentelor, de anotimp şi de tipul de ciclism practicat.

Corect achiziţionate, vor spori confortul personal şi vor contribui la îmbunătăţirea performanțelor.

Sportano este un magazin sport care aduce mai aproape toate accesoriile necesare pentru practicarea în siguranţă a ciclismului. În categoria specială există o varietate mare de produse: huse, cârlige de prindere, pedale, suporturi pentru apă, casete, roți , frâne şi multe alte componente.

De unde pot fi achiziționate echipamente de top pentru ciclism?

Dacă iubeşti mișcarea pe două roţi, cu siguranță îţi doreşti un partener de încredere în sarcina de a-ţi achiziţiona echipamentele necesare şi accesoriile potrivite.

Sportano.ro este în acest sens un magazin pe care te poți baza.

Ai numeroase branduri consacrate din care poți alege o gamă foarte variată de produse, astfel că poți găsi cu uşurinţă piese sau accesorii pentru care, în alte situații, ar trebui să aştepţi mult timp.

În acest magazin sport poți accesa ofertele speciale ce te vor ajuta să investeşti inteligent. Indiferent de produsele achiziţionate beneficiezi de opțiuni variate de plată, transport rapid şi retur prietenos.

Mișcarea în natură este cea mai eficientă modalitate de a te menţine în formă şi sănătos.

Sportano încurajează activitățile dinamice şi propune o varietate mare de produse de sezon şi preţuri promoţionale.

Fie că vrei să te bucuri de sesiuni de kayaking pe mare sau pe lac, de coborâri pe pârtie sau de o sesiune de kiting, aici găseşti echipamente şi accesorii sezoniere de calitate: ochelari de înot, veste de salvare, ochelari pentru schi, căşti pentru rafting şi multe altele.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90