Donaris 930 x 122

anunț

Cum poți afla ce vechime ai în muncă

Cum poți afla ce vechime ai în muncă

Citiți și: Anunț public – Construire spălătorie Auto self servis

Persoanele fizice care vor să afle online ce vechime în muncă au nu mai trebuie să se deplaseze la o casă de pensii pentru activarea contului de utilizator în site-ul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP).

Practic, crearea unui cont pe site-ul CNPP se poate face exclusiv online. Dar, numai dacă persoanele fizice dețin o semnătură electronică calificată.

Citiți și: McDonald’s face anunțul zilei!

În mare, procedura actualizată se derulează în felul următor:

Cum poți afla ce vechime ai în muncă fără să mergi la casa de pensii

1. se completează cererea pentru crearea unui cont online și se descarcă în format electronic;

2a. cine semnează de mână cererea trebuie să o tipărească și apoi să se deplaseze în persoană la o casă de pensii pentru validarea identității;

2b. cine semnează electronic cererea, folosind o semnătură electronică calificată, semnează direct solicitarea în format electronic, iar apoi o trimite prin e-mail la o casă de pensii pentru validarea identității;

3. după procesarea și validarea cererii, solicitantul își poate crea contul de utilizator pe www.cnpp.ro.

Printre altele, persoanele fizice pot afla online, de pe site-ul CNPP, date despre vechimea în muncă acumulată până în prezent.

Acestea, însă, pot depune și cereri (pentru bilete de tratament, pentru ajutoare de deces, pentru acordarea pensiilor etc.).

Detalii, AICI – Conturile online la CNPP se pot face și fără deplasări în persoană la casele de pensii. E nevoie, însă, de o semnătură electronică

Foto: arhivă/descriptiv/Centru-Pitești

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90