930 pe 122 COSTACHE

dacia

Dacia pregătește o surpriză MAJORĂ!

Dacia ar putea să lucreze la proiectul unui SUV similar cu Jeep Avenger, care să ofere propulsie hibridă și chiar electrică, pentru a „umple” golul dintre Dacia Spring și viitorul Duster.

Citiți și: Dacia, cum nu a mai existat până acum!

Oficialii Dacia și Renault au confirmat deja faptul că marca românească va lansa două noi modele, în orizontul de timp de după debutul lui Duster (2024) și Bigster (2025).

Mai mult decât atât, Xavier Martinet a detaliat și a spus că vor fi două modele compacte, dezvoltate pe platforma CMF-B, care se regăsește și azi pe Sandero și Jogger, notează Profit.ro

Citiți și: Grav accident! Un mastodont de Argeș cu Dacii nou-nouțe a luat foc!

Conform sursei citate, publicația L’Automobile Magazine susține însă, bazat pe speculații tehnice, că Dacia ar putea să dezvolte un SUV mai mic decât Duster, care ar completa golul pe care mrca îl are în prezent între Dacia Spring și Duster, o zonă în care Sandero Stepway reprezintă un produs extrem de atractiv pentru clienții din Europa, dar care nu este un SUV în adevăratul sens al cuvântului.

Noul model ar putea fi asemănător cu noul model Jeep Avenger, lansat anul trecut în Europa, inclusiv cu propulsie electrică, și care a câștigat titlul de Mașina Anului.

„Intercalat între Spring și Duster, SUV-ul de buzunar Dacia va avea un format comparabil cu cel al Jeep Avenger (4,08 metri)”, scriu jurnaliștii francezi, care însă nu își bazează afirmațiile pe nicio sursă.

Dacia va avea cu certitudine o nouă generație Sandero care va dispune de propulsie electrică, după cum au declarat Denis Le Vot, CEO-ul Dacia, și Giles Le Borgne, șeful ingineriei în Renault Group, în timpul unei vizite în România, potrivit Profit.ro.

Sursă foto: Profit.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3