NOR CURIER 930X122

apartament

Data la care dispar centralele de apartament din România!

Data la care dispar centralele de apartament din România!

Citiți și: Anunț major pentru cei care au astfel de centrale termice!

Dispar centralele de apartament?

O directivă de eficiență energetică a Comisiei Europene arată în cât timp ar putea fi eliminate acestea.

Citiți și: Rămâi perplex ce și-a făcut un piteștean la parter! Primăria doarme!

Potrivit unei directive a Comisiei Europene, acestea ar putea fi eliminate în doar câțiva ani.

Citește și: Aceste permise auto se anulează!

Directiva, care a trecut de Parlament, stabilește că termenul limită de existență în statele membre UE a centralelor individuale pe gaz este anul 2040.

Măsurile vor fi luate treptat

„Comisia salută acordul provizoriu la care au ajuns astăzi Parlamentul European și Consiliul pentru a reduce emisiile și consumul de energie al clădirilor din întreaga UE.

Citește și: Surpriză la benzinării!

Directiva consolidată privind performanța energetică a clădirilor (EPBD) va sprijini eforturile UE de decarbonizare a clădirilor în întreaga Uniune”. Transmite Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, „acesta este un domeniu în care impactul concret al ofertei ecologice europene va îmbunătăți calitatea vieții oamenilor, în locuințele și la locul de muncă. Scopul este de a reduce facturile la energie”.

De asemenea, „acest acord va stimula independența energetică a Europei, în conformitate cu Planul REPowerEU, și va constitui un argument comercial puternic în favoarea unui sector al clădirilor mai puțin poluante în UE”.

Acest acord va ajuta la eliminarea treptată de către UE a cazanelor alimentate cu combustibili fosili.

Potrivit Comsiei Europene, „subvenţiile pentru instalarea de cazane autonome pe bază de combustibili fosili nu vor fi permise începând cu 1 ianuarie 2025.

Statele membre vor trebui, de asemenea, „să stabilească măsuri specifice privind eliminarea treptată a combustibililor fosili utilizaţi pentru încălzire şi răcire, în vederea eliminării complete a cazanelor pe bază de combustibili fosili până în 2040”.

Prin directiva revizuită, clădirile cu emisii zero vor deveni noul standard pentru clădirile noi.

Detalii, AICI – Data la care dispar centralele de apartament din România! Comisia Europeană a dat ordin

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3