Kaia 930 x 120

conducere

Aceste permise auto se anulează!

Aceste permise auto se anulează!

Citiți și: Șoferii care se bagă în față la semafor rămân fără permis!

Pentru a elimina o situație întâlnită recent, în care zeci de persoane ce, în ciuda faptului că primesc indemnizații pentru nevăzători, dețin în continuare un permis de conducere, un grup de parlamentari propune, prin intermediul unui proiect legislativ aflat în dezbaterea Senatului, ca persoanele cu dizabilități sau tulburări psihice să fie verificate în amănunt.

Citiți și: Pitești. Amenzi usturătoare pentru nesimțire

Citiți și: Noi modificări ale legislației rutiere: Ce trebuie să știe șoferii

Și, în anumite situații să li se anuleze permisul auto.

Citește și: Argeș. Ceva nemaivăzut în România a apărut la Pitești!

COMISIA DE EVALUARE VERIFICĂ

Printre altele, atunci când se stabilește termenul permanent de valabilitate a unui certificat de încadrare în grad de handicap, comisia de evaluare va trebui să verifice dacă respectiva persoană are un permis auto valid.

Citește și: Vești proaste despre sănătatea românilor!

Totodată, propune polițiștilor rutieri anularea lui, dacă acest lucru se impune.

În primă fază, prin proiectul de lege de la Senat este vizată modificarea Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Astfel încât, persoanelor cu dizabilități ce au încadrări incompatibile cu șofatul să li se poată anula permisul de conducere.

Citește și: Argeș. Salvamontiștii se revoltă!

Apoi, atunci când este emis certificatul de handicap cu valabilitate nelimitată pentru cei cu afecțiuni ireversibile și care nu pot urma programe de recuperare (obligație apărută anul acesta), comisia de evaluare va verifica, printre altele, dacă persoanele pe numele cărora este emis certificatul au diverse categorii de permise auto valide.

Aceasta propune Direcției Rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române anularea lor, dacă acest lucru se impune.

Citește și: Se închide Drumul Expres Pitești – Craiova!

În plus, la evaluarea persoanelor cu handicap grav se va verifica obligatoriu dacă acestea au sau nu drept de a conduce un vehicul.

AMENZI MARI

Dacă nu vor respecta viitoarele reguli, comisiile vor risca amenzi din ce în ce mai mari, ce vor putea ajunge până la 100.000 de lei.

Apoi, proiectul de față vizează modificarea Legii 487/2002 a sănătății mintale și a protecției persoanelor cu tulburări psihice.

Citiți și: Meci european, intrarea liberă!

Astfel, dacă se evaluează starea de sănătate mintală a unei persoane și se constată existența unor tulburări psihice, rezultatul evaluării va trebui să ajungă și la polițiștii rutieri, pentru a vedea dacă persoana respectivă are capacitatea psihică de a deține permis de conducere.

Revoltă la UZINA 

MEDICI PSIHIATRI RISCĂ AMENZI

Medicii psihiatri ce nu vor ține seama de aceste schimbări vor risca sancțiunile amintite, respectiv amenzi de până la 100.000 de lei.

În fine, proiectul legislativ modifică și Codul rutier, astfel încât să se precizeze clar că examinarea medicală se face pentru a certifica starea de sănătate și calitățile fizice necesare unui conducător auto și în conformitate cu Legea 448/2006 și Legea 487/2002.

Citește și: Revoltă la Uzină: ,,Sfidează creșterea costului vieții!”

Totodată, tot în Codul Rutier se introduce și precizarea că afecțiunile medicale incompatibile cu calitatea de conducător auto trebuie stabilite de Ministerul Sănătății.

Dar, doar după consultarea Direcției Rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române.

Citește și: Pitești. Grevă! Angajații, în stradă

„Prezenta propunere legislativă vine în contextul în care se întâmplă o serie de evenimente rutiere provocate de către persoanele care au permis auto, dar sunt încadrate în diferite stadii de handicap.

Acestea sunt și diagnosticate cu o serie de boli psihice care demonstrează incapacitatea fizică de a conduce mijloace auto.

Citește și: Argeș. Investiție de 28.000.000 de lei!

Ca exemplu putem menționa, ca studiu de caz, situaţia din cursul acestui an când, la nivelul județului Olt, zeci de persoane, care primesc indemnizații pentru nevăzători, deţin și permise de conducere”, subliniază inițiatorii măsurilor.

Citește și: Accident grav! Un medic de familie este implicat!

Alte detalii, AICI

Kaia 555×222
570 X 90 POSADA 3