NOR CURIER 930X122

conducere

Aceste permise auto se anulează!

Aceste permise auto se anulează!

Citiți și: Este oficial! Atât se stă acum pentru proba de traseu, în fiecare oraș

Pentru a elimina o situație întâlnită recent, în care zeci de persoane ce, în ciuda faptului că primesc indemnizații pentru nevăzători, dețin în continuare un permis de conducere, un grup de parlamentari propune, prin intermediul unui proiect legislativ aflat în dezbaterea Senatului, ca persoanele cu dizabilități sau tulburări psihice să fie verificate în amănunt.

Citiți și: Pitești. Amenzi usturătoare pentru nesimțire

Citiți și: Anunț important pentru cei care vor să obțină permisul de conducere!

Și, în anumite situații să li se anuleze permisul auto.

Citește și: Argeș. Ceva nemaivăzut în România a apărut la Pitești!

COMISIA DE EVALUARE VERIFICĂ

Printre altele, atunci când se stabilește termenul permanent de valabilitate a unui certificat de încadrare în grad de handicap, comisia de evaluare va trebui să verifice dacă respectiva persoană are un permis auto valid.

Citește și: Vești proaste despre sănătatea românilor!

Totodată, propune polițiștilor rutieri anularea lui, dacă acest lucru se impune.

În primă fază, prin proiectul de lege de la Senat este vizată modificarea Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Astfel încât, persoanelor cu dizabilități ce au încadrări incompatibile cu șofatul să li se poată anula permisul de conducere.

Citește și: Argeș. Salvamontiștii se revoltă!

Apoi, atunci când este emis certificatul de handicap cu valabilitate nelimitată pentru cei cu afecțiuni ireversibile și care nu pot urma programe de recuperare (obligație apărută anul acesta), comisia de evaluare va verifica, printre altele, dacă persoanele pe numele cărora este emis certificatul au diverse categorii de permise auto valide.

Aceasta propune Direcției Rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române anularea lor, dacă acest lucru se impune.

Citește și: Se închide Drumul Expres Pitești – Craiova!

În plus, la evaluarea persoanelor cu handicap grav se va verifica obligatoriu dacă acestea au sau nu drept de a conduce un vehicul.

AMENZI MARI

Dacă nu vor respecta viitoarele reguli, comisiile vor risca amenzi din ce în ce mai mari, ce vor putea ajunge până la 100.000 de lei.

Apoi, proiectul de față vizează modificarea Legii 487/2002 a sănătății mintale și a protecției persoanelor cu tulburări psihice.

Citiți și: Meci european, intrarea liberă!

Astfel, dacă se evaluează starea de sănătate mintală a unei persoane și se constată existența unor tulburări psihice, rezultatul evaluării va trebui să ajungă și la polițiștii rutieri, pentru a vedea dacă persoana respectivă are capacitatea psihică de a deține permis de conducere.

Revoltă la UZINA 

MEDICI PSIHIATRI RISCĂ AMENZI

Medicii psihiatri ce nu vor ține seama de aceste schimbări vor risca sancțiunile amintite, respectiv amenzi de până la 100.000 de lei.

În fine, proiectul legislativ modifică și Codul rutier, astfel încât să se precizeze clar că examinarea medicală se face pentru a certifica starea de sănătate și calitățile fizice necesare unui conducător auto și în conformitate cu Legea 448/2006 și Legea 487/2002.

Citește și: Revoltă la Uzină: ,,Sfidează creșterea costului vieții!”

Totodată, tot în Codul Rutier se introduce și precizarea că afecțiunile medicale incompatibile cu calitatea de conducător auto trebuie stabilite de Ministerul Sănătății.

Dar, doar după consultarea Direcției Rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române.

Citește și: Pitești. Grevă! Angajații, în stradă

„Prezenta propunere legislativă vine în contextul în care se întâmplă o serie de evenimente rutiere provocate de către persoanele care au permis auto, dar sunt încadrate în diferite stadii de handicap.

Acestea sunt și diagnosticate cu o serie de boli psihice care demonstrează incapacitatea fizică de a conduce mijloace auto.

Citește și: Argeș. Investiție de 28.000.000 de lei!

Ca exemplu putem menționa, ca studiu de caz, situaţia din cursul acestui an când, la nivelul județului Olt, zeci de persoane, care primesc indemnizații pentru nevăzători, deţin și permise de conducere”, subliniază inițiatorii măsurilor.

Citește și: Accident grav! Un medic de familie este implicat!

Alte detalii, AICI

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

12 comentarii

  • Ionescu Mihail spune:

    această lege duce la plimbarea persoanelor cu adevărat cu dizabilități cu o indemnizație de 590 lei pe lună către cabinete medicale și spitale cu mijloace de transport particulare care costă foarte mult .Rugăm acei parlamentari care vor să dea această lege.. sa trăiască ei cu acești bani .Să vă fie rușine că șînteți mai bonlavi deci noi .Rușine.!

  • Ion spune:

    înțeleg că au mai angajat și alți proști. O lege prin care sa identifice analfabeții care au permise, pe cei care i au examinat sa fie pedepsiți cu închisoarea,când o dau? A, nu se poate, de ce, va intra prostii la bulău, adică aia de vă umplu buzunarele?

  • Mocanu Marinel spune:

    Asta insemnind digitalizarea…. E in regula. asa trebuie sa fie! toti nebunii,toti prostii golani care fenteaza sistemul de bani sau.. permis…adio!

  • V1 spune:

    Alta modificare legata de Regulamentul de circulație pe dr.publice.
    Toți proștii din parlament nu contribuie cu nimic la legi care să aducă profit in tara și se trezesc că au de lucru.
    Ați făcut calcul cate accidente au produs oamenii ăștia?Nesemnificativ,va spun eu.
    Sunt legi făcute de cei care au șoferii la scara.
    Alta propunere marca neomarxista.
    Luați dreptul la.munca a oamenilor!
    Nu are nicio legătură cu persoanele cu dizabilități ci cu incompetenta voastră care da posibilitatea să apară persoane sănătoase cu acte de handicap
    Examene medicale peste examene,taxe peste taxe……

  • GHEORGHE DINA spune:

    oprirea,anularea sau retinerea unui permis de conducere este o infracțiune și o incalcare a drepturilor omului pentru că permisul a fost obținut printr-o școlarizare și un examen.asa putem sa anulam diplome de bac,doctorate etc.singurile masuri legale șanț amenda și suspendarea dreptului de a conduce pe anumite perioade de timp

  • Calin spune:

    Daca tot sinteti asa pe facut legi, dati-o si pe aia cu diplome false, pe care voi le detineti si ne ingropati pe noi. Sa va fie verificate diplomele si competenta intii, si peurma sa scoateti capul sus.

  • Isaru niculae spune:

    propun ca la verificarea codului rutier și eventuale modificari sa se consulte cu o comisie formată din celputin 20- 25 de șoferi profesioniști din toată țara care au lucrat neîntrerupt în special pe camioane de mărfuri generale și nu au avut evenimente rutiere grave timp de 25-30 de ani. Aceștia au ce sa va spună nu voi care atunci cind vă suiti la volan și vezi 3 pedale nu știi ce să faci că tu nu ai decât 2 picere.

  • Tavi spune:

    Din ce in ce mai GREU. Hai să mai facem un 10 August, dar mai mulți, și să ne cerem drepturile noastre,să le anulăm „pensiile speciale” și nesimțite.Hai să ne TREZIM.

  • Sofia Stoica spune:

    ce nevoie are un nevăzător de permis auto ??? doar dacă un medic „neștiutor „la făcut nevăzător pentru pensia respectiva…atunci sa i se ridice acelui medic dreptul de liberă practică și sancționat drastic…

  • Tanase spune:

    Am văzut persoane în cârje urcând la volan. Când conduc și schimbă viteza, piciorele le mută cu mâna. Medicii de familie să anunțe poliția cu cei care sunt incapabili să mai conducă. Sunt un pericol public.

  • Xena spune:

    Bai Tănase ești în eroare.
    Ai auzit de mașini modificate ,care au comenzile la volan.Sunt aprobate de poliție!
    Când conduci nu poți să și „muti picioarele cu mana”.Cred că tu „mutai” picioarele unui doamne!!
    De oameni așa binevoitori și inteligenți că tine e tara plina.
    Faceți ba voi legi care ingradesc drepturile cetățenești.
    Aici era vorba ca se iau prea ușor certificatele de handicap,dar nu ai capacitatea de a înțelege.Se alimentează un sistem sanitar corupt in detrimentul celor cu adevărat bolnavi,care sunt umiliți și umiliți de nevolnici.Astfel sunt toți considerați vinovati.
    Mutati discuția acolo unde ați fost instruiți la UM sa o mutați.
    Tutea avea perfecta dreptate daca înțelegi ce vreau sa spun…..daca nu …NU.
    Sa te duci la vot și să votezi că și până acum: cum scrie la plic!

  • Ion spune:

    handicapul cu gradul 1 care tremură are paralizie operat de ficat are carnet de conducere și merge cu mașina în orașul iasi nul vede nimeni

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90