930 x122 grota rece

negocieri Uzina Dacia

Revoltă la Uzină: ,,Sfidează creșterea costului vieții!”

Revoltă la Uzină: ,,Sfidează creșterea costului vieții!”

Citiți și: Doliu la Uzina Dacia Mioveni!

La Uzina Dacia continuă nemulțumirile și negocierile legate de salarizare.

În ședința de negociere de azi, 08 decembrie 2023, reprezentanții administrației au făcut o nouă ofertă de majorare salarială după cum urmează:

Citiți și: Video. Marcel Ciolacu, declarații de ultim moment la Uzina Dacia Mioveni

– Operatorii din nivelul 1-5 și funcționarii (L4A și L4B) – 300 de lei, începând cu luna aprilie 2024;

– L3C – 250 de lei, începând cu luna aprilie și 1,2% creștere individuală;

– Pentru nivelele L3B și L3A – 5,1% creștere individuală, începând cu luna iunie 2024;

– Prima de rezultat 900 lei, acordată în luna aprilie 2024;

– Valoarea tichetului de masă 40 de lei, începând cu luna ianuarie 2024, ca și parte a pachetului salarial.

Sindicatul Autoturisme Dacia dorește o majorare salarială ca să răspundă așteptărilor membrilor săi.

Revoltă la Uzină: ,,Sfidează creșterea costului vieții!”

  • Avem convingerea că membrii Sindicatului Autoturisme Dacia și ceilalți salariați vor da dovadă de maturitate și solidaritate pentru obținerea unui rezultat bun la negocieri.
  • Comisia de negociere a Sindicatului Autoturisme Dacia nu a fost de acord cu această propunere și a formulat următoarele solicitări:

– Majorarea generală salarială cu 1400 lei, în sumă fixă, pentru toți salariații, de la 1 ianuarie 2024;

– Primă pentru rezultatele anului 2023 în valoare de 2000 de lei.

  • Pentru celelalte solicitări SAD își menține revendicările formulate anterior.

Următoarea reuniune va avea loc marți, 12 decembrie, transmite Comisia de negociere SAD din cadrul Uzinei Dacia.

Informații suplimentare pe marginea subiectului  AICI. și AICI.

Foto: Arhivă/ Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

4 comentarii

  • V.Marian spune:

    creşterile salariale ar trebui negotiate în procentaj din profitul brut .Bineînțeles câ pe lîngâ mai sînt şi alte revendicâri absolut legitime .Managerii şi cadrele de conducere sînt reticence pentru câ orice sumâ se va scâdea din prima de performanțâ a fiecâruia .Banii sînt singurul motiv pe care îi motiveazâ pe cei din conducere .Trebuie cercetate cu atenție actele contabile pentru câ profitul brut este cel corect ca mai apoi sâ aparâ tot felul de inginerii financiare unde vor dispârea banii .Multe companii au fondul de salarii de 3-4 % din profitul brut in timp ce ar trebui sâ fie de 10- 15 %

  • Alexandru Armenean spune:

    Pentru 2023, alianța Renault Nissan Mitsubishi declara creșterea veniturilor cu 30%, dar le oferă salariaților 200 de lei din aprilie 2024, probabil plătibili in mai? Cautati Financial statement pe google.
    Dar ce vrei de la managementul unei companii al cărei CEO, Carlos Goshn, sa nu uitam, cu viata all inclusive plătită de Alianță și vile pe 4 continente, s-a coborât la evaziune fiscală pentru 10% din salariul sau anual?
    Lucrez în industrie și furnizam piese pentru Alianță. Au făcut profituri consistente și nu le pot arunca si ăstora un os?
    Continuați greva, ca momentan nu au ce sa va facă. Dar pe termen lung, ați face bine sa rămâneți competitivi. Ca dacă nu, șomaj scrie pe voi.

  • Marin spune:

    sa nu uităm de ingineriile financiare exercitate de companie cu liderii politici, ii reincadreaza o zi..și le da apoi compensării financiare in jurul a o suta mii ..și sa vezi..ce care trudesc o 30 de anii..nu sunt eligibili ca același management care negociază acum noul contract, nu au acceptat cererilor angajaților legitimi să beneficieze de bonificatiile compensațiilor.
    cred ca e cazul ca SADul să pună punctul pe i…..DEASEMENI instituțiile statului sa cerceteze contabilitatea companiei…sunt mulții..și din ei mulții șefuleți care ar trebui să petreacă sărbătorile langa marele Georgescu…să nu petreacă singur….marele om ..mare caracter care doar trei litere cunoaște..

  • Mihailexa spune:

    dupa atatea măgării adunate..90 …62…sunt probleme de război..SAD sa nu cedeze lei..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3