Donaris 930 x 122

consiliul concurenței

De la 1 mai, un produs de pe masa românilor se ieftinește

Consiliul Concurenței discută cu companiile care intenționează să facă parte din acordul voluntar pentru reducerea prețului laptelui. Astfel, de la 1 mai, timp de 6 luni, prețul laptelui va fi mai mic.

Citiți și: Cireșe cu preț de… aur! 1 kg, preț colosal!

Prețul la raft se va reduce cu minimum 20%.

Consiliul Concurenței transmite:

„Autoritatea de concurență discută cu retailerii și procesatorii care intenționează să facă parte din acordul voluntar pentru reducerea prețului laptelui de consum, îndrumând companiile pentru a respecta regulile de concurență.

Citiți și: Anunț de ultim moment: prețurile acestor alimente au fost decise

Acordul voluntar între retaileri și procesatori pentru reducerea prețului pentru laptele de consum a fost convenit pentru o perioadă de șase luni și urmează să se aplice de la 1 mai, după cum s-a decis la întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă și reprezentanți ai fermierilor, ai procesatorilor din industria alimentară, ai Asociației Marilor Rețele Comerciale din România și ai Asociației Companiilor de Distribuție de Bunuri din România.

Reducerea de minimum 20% a prețului la raft se va aplica laptelui de proveniență românească care costă în prezent peste 7 lei/litru și se va împărți între retaileri (minimum 10%) și procesatori (minimum 10%).

„Rolul nostru este de a îndruma actorii implicați astfel încât să nu riște încălcarea regulilor de concurență, respectiv acordul voluntar să se desfășoare în parametrii stabiliți: negocierile să fie bilaterale între fiecare furnizor și fiecare retailer, aceștia având posibilitatea de a aplica discount-uri de cel puțin 10%.

Vom monitoriza această inițiativă împreună cu autoritățile responsabile, precum Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), noi urmând să utilizăm Monitorul Prețurilor la Alimente, platforma online care afișează prețurile produselor alimentare”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

În funcție de rezultatele monitorizării, Consiliul Concurenței va discuta cu reprezentanții Guvernului, pentru a vedea ce măsuri se impun.”

Fiind prezenți la masa negocierilor alături de Ministerul Agriculturii ca intermediar, procesatorii și lanțurile de magazine, precum Kaufland, Lidl și alte magazine, au decis să scadă prețurile. Subiectul pe larg, AICI – Alimentul pe placul românilor, scădere bruscă de preț la Lidl, Kaufland și alte magazine

Foto principal: descriptiv/ sursă: fabricatinromania.info

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3