930×122 CAPRA 5

caritate

De pomină! Ce a făcut directoarea unei școli din Pitești

De pomină! Ce a făcut directoarea unei școli din Pitești

Citiți și: Școala „Matei Basarab” scrie istorie! Spectacol cum rar se întâmplă

După o seară extraordinară în care elevii Școlii Gimnaziale ,,Matei Basarab” din Pitești s-au distrat de minune, a urmat cea dedicată părinților acestora.

Alte detalii cât și subiectul pe larg, AICI: –  Pitești. Uluitor, ce se predă la o școală cu peste 1600 de elevi –

Citiți și: „Pur și simplu v-au călcat în picioare!”

Sufletul acțiunilor

Ei s-au adunat ieri, în sala de sport a unității de învățământ din cartierul Găvana. La chemarea inimoasei directoare Elena Odă, sufletul unor acțiuni caritabile organizate exemplar.

Piramidă umană

Spectacolul organizat aseară a adus, în rândul sutelor de părinți adunați, spiritul sărbătorilor de iarnă. Programul a fost amplu și nu au lipsit senzațiile tari. Câțiva elevi au format o ,,piramidă umană”, iar spectatorii au asistat la formarea ei, cu respirația tăiată.

Lacrimi

Magia Nașterii Pruncului Sfânt au transmis-o elevii clasei a II-a B. Emoția se citea pe chipul părinților, firele mai sensibile având obrajii brăzdați de lacrimi.

 

Ceata de îngeri

Din acest grup care a cântat colinde face parte și gingașa Lara Nicolau. Ea împreună cu colegii ei păreau o ceată de îngerași coborâți pe pământ.

Vicele în alt rol

Au urmat și alte clipe înălțătoare, elevii care au cântat și dansat pregătindu-se intens pentru ziua de ieri. Emoționat a fost și viceprimarul Piteștiului, Mihai Mihăilescu, prezent în calitate de părinte.

Mobilizare

Dincolo de frumusețea reprezentației artistice, esențial este că, la acestă școală, mai mult decât oriunde în Pitești, comitetele de părinți constituite la nivelul claselor s-au mobilizat exemplar Au făcut donații în bani, dar și produse alimentare și obiecte vestimentare.

Ce au făcut

Prin contribuția lor, mai mare sau mai mică, au adus o pâine pe masa celor flămânzi, o haină pe trupurile celor înghețați, medicamente celor bolnavi.

Transformare

Nu sunt multe cazurile sociale de care s-a ocupat acestă unitate de învățământ.

Însă trebuie subliniat rolul hotărâtor al omului aflat la conducerea școlii.

Elena Odă, preoteasă în fapt, a reușit să îi transforme pe părinți în buni samarineni.

Și a devenit un cadru didactic… de pomină! O pildă și pentru alții aflați în funcții de conducere.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90