New Profesional Consult 930 x 122

șomaj tehnic

DECIZIA PRIVIND PRELUNGIREA TERMENULUI DE ACORDARE A ŞOMAJULUI TEHNIC, PUBLICATĂ ÎN MONITORUL OFICIAL

Ordonanța de urgență privind prelungirea termenului de acordare a șomajului tehnic suportat de stat a fost publicată în Monitorul Oficial, după ce săptămâna trecută a fost adoptată de Guvern. Astfel, se va prelungi acordarea șomajului tehnic (OUG 30/2020) pentru domeniile restricționate din cauza pandemiei Covid-19, până la 30 iunie 2021.

Citiți și: PRIMARUL MIOVENIULUI A SPUS CINE SUNT ANGAJAŢII DACIA RETRIMIŞI ÎN ŞOMAJ

Este vorba însă și despre indemnizația pentru alte categorii de profesioniști, fiind aduse modificări și în privința timpului flexibl de muncă (kurzarbeit). Astfel, în ceea ce privește kurzarbeit, modificările vizează următoarele lucruri:

-cele 5 zile în care reducerea timpului de muncă este obligatorie nu mai trebuie să fie consecutive;
-angajatorul va putea reduce timpul de muncă al salariaţilor cu cel mult 80% din durata prevăzută în contractul individual de muncă;
-firmele nu vor avea voie să angajeze sau să subcontracteze pentru activități similare supuse reducerii timpului de muncă.

Citiți și: TOATE CERERILE PENTRU ȘOMAJ TEHNIC VOR FI VERIFICATE

Plățile pentru măsurile aceste măsuri active merg astfel înainte. Prin prelungirea acordării indemnizației pentru șomaj tehnic și indemnizației pentru timp flexibil de muncă, până la 30 iunie 2021, angajații au siguranța sprijinului guvernamental în lunile următoare, dacă vor decide să îl acceseze.
Conform ministrului Muncii, suma de bani plătită până în acest moment pentru şomajul tehnic depăşeşte 7 miliarde de lei, de care au beneficiat 1,4 milioane de angajați.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90