Donaris 930 x 122

ajofm arges

ARGEȘ: ZECI DE MII DE SALARIAȚI, ÎN ȘOMAJ TEHNIC

1.946 de firme din Argeș au solicitat la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) bani pentru plata unui număr de 33.873 de salariați care au fost trimiși în șomaj tehnic.

Citiți și: Apar trei tipuri noi de vouchere pentru români!

Suma totală alocată pentru cele 1.946 de firme se ridică la 26.900.000 de lei, conform Agenției.

Au fost și dosare respinse în cazul unui număr de 48 de firme, care nu au întocmit în mod corespunzător documentația necesară.

Citiți și: Scutire importantă pentru acești angajați!

Amintim că, începând de la 1 aprilie 2020, și angajatorii din Argeș care au redus sau au întrerupt temporar activitatea (total sau parțial) din cauza epidemiei de coronavirus pot trimite cererile pentru plata șomajului tehnic pentru angajați. Suma plătită de stat pentru șomajul tehnic este echivalentul a 75% din salariul de bază al angajatului, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut pe țară (amănunte).

Potrivit celor mai recente date furnizate de Direcția Județeană de Statistică, la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an în Argeș erau înregistrați peste 163.000 de salariați.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3