930×122 CAPRA 5

angajatori

TOATE CERERILE PENTRU ȘOMAJ TEHNIC VOR FI VERIFICATE

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunță că toate cererile depuse de angajatori pentru plata de către stat a șomajului tehnic vor fi verificate: “Suntem pregătiți pentru primele plăți pentru șomaj tehnic aferente lunii aprilie.

Citiți și: Interzis pentru toți angajatorii! Nu le pot face asta salariaților!

Suntem pegătiți și pentru aplicarea primelor măsuri de sancționare a celor care au încercat să obțină plăți duble. Inclusiv de sesizare a organelor de cercetare. Poate nu s-a înțeles mesajul meu și îl repet: se verifică toate cererile, iar cei care își imaginează că pot trișa depunând aceleași cereri la mai multe AJOFM-uri sau AJPIS-uri din diferite județe se înșeală dacă se bazează pe faptul că nu verificăm.

Am un respect enorm pentru banii publici, sunt banii celor care muncesc în această țară.

Citiți și: Argeș. Mii de angajatori sunt așteptați la ITM

Când vorbesc despre solidaritate și responsabilitate în această perioadă, mă refer la fiecare dintre noi. Orice ban în plus necuvenit, cu atât mai mult cu cât vorbim despre bani publici, este în sine o faptă foarte gravă. Implicit, înseamnă faptul că îi iei altui om, un om cinstit care o duce greu în această perioadă, șansa de a menține lucrurile pe linia de plutire până la reluarea activității.

România după pandemie își revine prin oameni care au simțul corectitudinii și al respectului pentru problemele celor de lângă ei. Întotdeauna adevărul iese la lumină.

Ne ocupăm și cu astfel de lucruri. Aș vrea să ajutăm cât mai mult în această perioadă. Prima formă de ajutor: să fim corecți”.

Amintim că, potrivit celei mai recente raportări oficiale, în Argeș 1.946 de firme solicitaseră la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) bani pentru plata unui număr de 33.873 de salariați care au fost trimiși în șomaj tehnic.

Suma totală alocată pentru cele 1.946 de firme se ridică la 26.900.000 de lei, conform Agenției.

Procesarea cererilor continuă, estimându-se că numărul total al salariaților din Argeș care vor primi bani de la stat în contul șomajului tehnic să ajungă la circa 50.000.

Începând de la 1 aprilie 2020, și angajatorii din Argeș care au redus sau au întrerupt temporar activitatea (total sau parțial) din cauza epidemiei de coronavirus pot trimite cererile pentru plata șomajului tehnic pentru angajați. Suma plătită de stat pentru șomajul tehnic este echivalentul a 75% din salariul de bază al angajatului, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut pe țară.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90