SMART KIDS 930X122

angajatori

Veste bună pentru angajatori!

Va fi depusă la Parlament o propunere legislativă inițiată de Partidul Național Liberal, care reglementează implementarea unei scheme naţionale de sprijin acordat angajatorilor pentru facilitarea participării angajaţilor la programe de formare profesională, prin acordarea unor cupoane de formare pentru achiziţionarea de servicii de formare profesională, conform Digi24.ro.

Citiți și: Interzis pentru toți angajatorii! Nu le pot face asta salariaților!

Noua propunere legislativă prevede ca sprijinul financiar acordat angajatorilor se constituie ca ajutor de stat pentru organizarea şi derularea de programe de formare a adulţilor şi se acordă în conformitate cu reglementările legale naţionale şi comunitare incidente ajutorului de stat acordat pentru formare.

Potrivit acestei propuneri legislative, cursul de calificare/recalificare nivel 1 presupune achiziţionarea sau obţinerea unui voucher de 2.400 de lei, cursul de calificare/recalificare nivel 2 – 3.000 de lei, cursul de calificare/recalificare nivelul nivelul 3 – 4.900 de lei, iar nivelul 4 – 9.600 de lei.

Citiți și: Argeș. Mii de angajatori sunt așteptați la ITM

Menționăm că, formarea profesională poate fi realizată fie în interiorul întreprinderii, fie cu formatori specializaţi.

Mai multe informații se găsesc AICI.

Foto principal: arhivă ePitești.ro/descriptiv

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90