Donaris 930 x 122

amenzi

Obligație nouă pentru micii angajatori! Se dau amenzi!

Ordonanța prin care s-a renunțat, anul trecut, la obligația microîntreprinderilor cu până la nouă salariați de a întocmi regulamentul intern și de a avea fișe de post este oficial abrogată pe 6 octombrie, adică azi.

Citiți și: Schimbări cruciale pentru cei de la bloc! Sancțiuni colosale

Asta înseamnă că din 6 octombrie niciun angajat nu va trebui să fie fără de acest document atașat contractului de muncă.

Inspectorii pot afla de lipsa acestui document doar dacă sunt sesizați de angajați sau în urma unor controale planificate.

Citiți și: Amenzi pentru șoferi în parcările marilor magazine!

Asta ar trebui, cu alte cuvinte, să le mai câștige ceva timp angajatorilor.

Obligația de a avea fișa postului e verificată de inspectori și, dacă documentul lipsește, atunci vor da angajatorului dispoziții să remedieze lipsa.

Cu proxima ocazie însă, la controlul ulterior, mai exact, vor putea da amenzi dacă dispoziția nu a fost respectată (total/parțial sau la termen) cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei, conform Legii nr. 108/1999.

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90