930 x122 grota rece

anpc

Decizie cu privire la fast-food-uri și restaurante

Detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor a fost amânată până la data de 15 martie 2023, a anunţat, luni, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres.

Citiți și: Alertă alimentară! Dezastru la Lidl, Penny și Metro: pui contaminat!

Această decizie a fost luată în urma consultărilor cu reprezentanţii din HoReCa.

Reglementarea privind detalierea informațiilor din meniuri îi va obliga pe operatorii economici să-i informeze pe clienții despre tot ce pun în mâncare.

Citiți și: Atenție, se pregătesc controale masive!

În acest fel, consumatorii vor ști cu exactitate ce ingrediente și în ce pondere se află în preparatele pe care le comandă la restaurant sau fast-food, spre exemplu.

Prevederile actului administrativ ar fi urmat să intre în vigoare începând cu 20 decembrie. Subiectul pe larg, AICI – Noi obligații pentru restaurante și fast-food-uri. Sunt pentru binele clientului!

Decizia amânării a fost luată pentru a da timpul necesar operatorilor economici să pregătească elementele corecţiilor de informare, prevăzute în Ordin cu atenţie şi rigurozitate, mai precizează sursa citată.

Foto: arhivă ePitești.ro/ descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90