NOR CURIER 930X122

anpc

Decizie importantă pentru toți consumatorii!

Decizie importantă pentru toți consumatorii!

Citiți și: Decizie istorică! Toată lumea e vizată!

În cazul în care constată, în cel mult 30 de zile de la livrarea unui produs, că acesta nu e bun, consumatorul va putea beneficia direct de înlocuirea produsului, potrivit unui proiect de lege ce a trecut de Parlament.

Acum, consumatorii pot alege între repararea sau înlocuirea produsului.

Citiți și: Atenție, se pregătesc controale masive!

Mai exact, consumatorii vor putea beneficia curând de înlocuirea directă a bunurilor.

Condiția este ca, ,,neconformitatea acestora să fie constatată la scurt timp după livrare, fără a depăşi 30 de zile calendaristice”.

Legislația actuală prevede că, atunci când se constată, în cel mult o lună de la livrare, neconformitate unor produse, consumatorii pot să opteze pentru o anumită măsură corectivă.

Decizie importantă pentru toți consumatorii!

Mai precis, pot alege, cel puțin teoretic, pentru repararea produsului sau pentru înlocuirea lui

Citește și: Atenție! Aveți grijă pe cine luați în spațiu!

În practică însă, comercianții optează, cel puțin în primă fază, pentru repararea produsului.

Astfel, de multe ori, înlocuirea unui produs defect este dificilă și de durată.

Motivul apariției acestei modificări este că, în situația în care se constată, în maximum o lună de la livrare, că anumite produse sunt neconforme, se consideră, potrivit inițiatorilor, “că bunurile aveau deja un viciu la momentul achiziționării, sens în care, consumatorul trebuie să fie protejat prin înlocuirea acestora”.

OUG 140/2021, ce se aplică de la 1 ianuarie 2022, stabilește cadrul legal actual al vânzării bunurilor și garanțiilor oferite.

Printre altele, ordonanța a extins noțiunea de vânzător și în cazul activităților artizanale sau profesionale.

Aceasta mai stabilește că vânzătorul trebuie să efectueze reparația sau înlocuirea bunului neconform, în baza garanției comerciale, în cel mult 15 zile.

Detalii, AICI – Dacă un consumator constată o neconformitate în 30 de zile de la livrare, produsul va trebui înlocuit de comerciant

Sursă foto: Descriptiv/Arhivă

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90