930 x122 grota rece

impozit

Decizie importantă privind impozitul pe locuințe!

Decizie importantă privind impozitul pe locuințe!

Citiți și: Atenție! Obligatoriu pentru toți proprietarii de locuințe!

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea de adoptare a Ordonanței 16, care aduce modificări importante Codului fiscal, mai precis prin care se suprataxează contractele part-time și se amână impozitarea locuințelor pe baza grilei notariale de la 1 ianuarie 2025

Promulgarea vine dupa ce Curtea Constituțională a decis pe 14 decembrie că suprataxarea contractelor part-time, parte din această ordonanță, este constituțională.

Citiți și: Anunțul momentului pentru cei care vor o locuință!

Camera Deputaților a adoptat în data de 16 noiembrie legea privind Ordonanța de Urgență 16 dată de Guvern în august, care a introdus măsuri fiscale și taxe noi, atât de la 1 august, cât și unele care vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2023. Totuși, parlamentarii au venit cu o serie de schimbări.

Se păstrează suprataxarea contractelor part-time

Parlamentarii USR au depus amendamente la ordonanță pentru eliminarea supraimpozitării contractelor cu normă parțială de lucru (part time). Cu toate acestea, parlamentarii PSD, PNL și UDMR au votat menținerea suprataxării contractelor.

Se amână creșterea impozitelor pe locuințe

Impozitele pentru locuințe nu vor mai crește până în 2025, a decis Camera Deputaților. Deputații au hotărât să aplice de la 1 ianuarie 2025 noul mod de calcul, pe baza grilei notariale. În schimb, au renunțat la majorarea cu 50% a impozitelor, măsură care fusese introdusă în Senat, după o decizie a coaliției de guvernare.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3