930 x122 grota rece

datorii

Decizie neașteptată! Se șterg datoriile cu bani de la stat!

Decizie neașteptată! Se șterg datoriile cu bani de la stat!

Citiți și: Toți proprietarii de apartamente sunt obligați!

Marcel Ciolacu, premierul României, a anunțat miercuri o decizie importantă pentru mediul de afaceri.

Datoriile companiilor vor fi compensate cu banii de la stat destinați concediilor medicale.

Citiți și: Situație deosebit de gravă! Românii, fără acces la aceste servicii medicale

Această soluție a fost propusă de contabilii români și a fost acceptată de premier în urma discuțiilor detaliate, potrivit capital.ro.

Soluția de compensare a datoriilor

Premierul Ciolacu a explicat că această măsură vizează închiderea anumitor creanțe prin utilizarea sumelor pe care statul le datorează companiilor pentru concediile medicale ale angajaților.

„Sunt lucruri pe care o să le vorbesc cu domnul Boloș. Ne-am uitat pe deficit. Mi-a spus din discuțiile cu domnii contabili, e o soluție foarte bună fiindcă se închid anumite creanțe”, a declarat Ciolacu.

Premierul a subliniat importanța digitalizării în implementarea acestei măsuri, pentru a asigura că doar companiile eligibile vor beneficia de compensarea datoriilor.

„Și la autoritățile locale se mai fac unele compensări. Dacă ai digitalizare și poți verifica să nu beneficieze și cei care nu trebuie mi se pare o soluție foarte bună”, a adăugat el.

Anunțul a fost făcut după participarea premierului la deschiderea depozitului automatizat PepsiCo din Popești-Leordeni, Ilfov.

Aceasta reprezintă o mișcare strategică în sprijinul companiilor, oferindu-le un răgaz financiar și contribuind la echilibrarea bugetară.

Impactul asupra mediului de afaceri

Decizia de a compensa datoriile companiilor cu banii pentru concediile medicale vine într-un moment în care multe firme se confruntă cu dificultăți financiare.

Măsura este văzută ca un sprijin direct pentru stabilitatea economică.

Decizie neașteptată! Se șterg datoriile cu bani de la stat!

Dar și ca o încurajare pentru mediul de afaceri să continue activitatea în condiții mai puțin împovărătoare din punct de vedere financiar.

Citește și: Argeșul arde! Flăcările au mistuit tot

Această decizie este așteptată să fie detaliată și implementată în perioada următoare, în colaborare cu Ministerul Finanțelor, sub coordonarea ministrului Marcel Boloș.

Declarația premierului despre acest subiect poate fi ascultată integral începând cu minutul 08:56:

Video: Facebook

Foto: Descriptiv/playtech.ro

555×222  MAIA
Pizza Sapori Italia 570 90