930 x122 grota rece

locuinte

Decizie pentru proprietarii de locuinţe: Se aplică din 11 noiembrie

Decizie pentru proprietarii de locuinţe: Se aplică din 11 noiembrie

Citiți și: Obligație pentru proprietarii de apartamente și mașini. Taxa ce nu mai poate fi evitată!

Proprietarii de locuinţe trebuie să fie cu băgare de seamă.

Începând cu 11 noiembrie va intra în vigoare o nouă lege.

Citiți și: Argeș. Sute de tranzacții pe piața imobiliară

Iar una dintre modificări se referă la verificarea poliței de asigurare atunci când locuința este înregistrată în Cartea Funciară.

Conform legii, românii vor plăti mai mult pentru asigurarea obligatorie a locuinței.

Noua reglementare prevede controale și sancțiuni mai aspre.

Decizie pentru proprietarii de locuinţe: Se aplică din 11 noiembrie

Persoanele fizice şi juridice au obligația să asigure împotriva dezastrelor naturale toate construcțiile cu destinaţia de locuinţe din mediul urban sau rural.

Proiectul de lege ce prevede majorarea contribuției a primit deja votul decisiv din partea Camerei Deputaților.

Dacă va fi promulgată de preşedintele Klaus Ioahnnis, proprietarii vor plăti cu 30% mai mult pentru polița PAD.

Detalii, AICI.

Eco moto 555×222

Comentarii

29 de comentarii

  • Gigi Veza spune:

    Dar o lege care sa permita cresterea confortului termic, siguranta apartamentelor situate la parter, si nu in ultimul rand, reducere consumuri pt incalzire, nu se gandesc alesii nostri sa puna in discutie?

  • Edy spune:

    @Gigi statul are un singur scop! să împovăreze cat mai mult cetățeanul și să taxeze cat mai mult interpolatorul privat. Unii de-abia reușesc să își plătească dările / utilitățile și statul vrea sa aplice sancțiuni mai apare.

  • Costel spune:

    Dacă, aleșii. noștri ar fi plătiti cu salariul minim pe economie, ar fi mai atenți când propun taxe și amenzi mai mari. Ar trebui să se canalizeze pe lucruri importante nu au reușit să facă o lege a pensiilor să scoată inechitătile, o lege a salarizării, doar vorbe. Pe ei nu-i trage nimeni la răspundere pentru fraudarea cetătenilor acestei țări.

  • Jonny spune:

    Al dracu stat, dar sa taie pensiile speciale nu s-a gândit? Avem doar obligații dar drepturi p..a. Hai sa nu mai plătim nimic și sa nu mai mergem la lucru 3 zile sa vedem ce fac aleșii și magistrații noștri.

  • Victor spune:

    Hoți nu mai știți cum sa furați și ne puneți pe noi să plătim mai aveți sa ne impuneți să plătim și aerul pe care îl respirăm

  • Stan Gavril spune:

    Am făcut în cursul acestui an cadastru și intabularea apartamentului. La rubrica proprietar este trecut Statul Român.,care imi da și mie drept de proprietate și folosință???!!!!. Deci daca statul român este proprietar pe locuință cumpărată de mine fără contribuția lui,atunci să își plătească impozitele și asigurări și orice fel de taxe își mai pune

  • Violeta spune:

    Păi cum, tot asigurările să crească!!!! Dar statul ăsta știe că în condițiile geo-politice actuale, cu războiul la granițele noastre, chiar dacă faci asigurare facultativă, locuința nu-ți este asigurată ptr daune produse din cauza războiului??? Si nu-ți poți face asigurare facultativă dacă nu faci separat si pe cea obligatorie, PAD??? PĂI DACĂ DEJA AM ASIGURARE FACULTATIVĂ, de ce mama naibii îmi mai trebuie PAD? Exact aceeași întrebare, păi dacă am asigurare privată de sănătate, de ce plătesc si pe cea obligatorie? Dacă în fiecare lună plătesc pensie privată, de ce mai plătesc si CAS-ul de 25%, obligatoriu? Dar cum să nuuuu, hai să creștem în continuare taxele și impozitele obligatorii!! Hai să luăm și pielea după contribuabilul de rând!!!

  • Gabriel Ovidiu Giurgescu spune:

    F.bune replicile.Oricum nu mă tem.Nu plătesc nici un fel de asigurare.Nu mor caii,cînd vor ciinii.Parol.

  • Ipse spune:

    Biruri peste biruri . Asta ne impun aleșii noștri incompetenți , șpăgari și hoți.
    An de an se mărește numărul și valoarea birurilor impuse bietului cetățean împovărat.
    Parcă au mai fost asemenea perioade de-a lungul istoriei și s-a sfârșit prost pentru clasa conducătoare. Până când mai suportăm așa ceva ?

  • Jean spune:

    Așa se întâmplă atâta timp cât noi, poporul român protestam….DOAR ONLINE . Și ei știu asta foarte bine , de aceea își și permit să ne umilească . NOI SUNTEM VINOVAȚI NU EI . Simplu.

  • Mihai spune:

    Locuiesc într-un bloc,care nu este expus riscului de inundații sau alunecări de teren, întrebarea este de ce sa generalizat această lege,pentru toate blocurile care nu sunt expuse la riscurile de mai sus.Asigurarile trebuie făcute pentru riscurile reale și nu cele presupuse.Asiguratul trebuie să decidă,ce riscuri trebuiesc asigurate.Viitoarea lege este abuzivă,deoarece impune asigurarea unor riscuri care nu sunt specifice blocurilor.Riscurile de inundații și alunecări de teren se potrivesc pentru mediul rural,sau pentru cei care și-au construit locuințe în apropierea de cursuri de apă,ori pe terenuri în pantă.

  • Nicolae Scarlat spune:

    Eu as fi de acord să plătesc asigurarea PAD dar să includă și incendiu…de ce nu o includ??????

  • Aldea Nicoleta spune:

    Rușine sa le fie celor ce propun și votează astfel de legi aberante,cred că mai bine ar rezolva urgent punerea în aplicare a legii pensiilor care nu a aplicat-o ptr rezolvarea inechităților,am 40 ani de muncă și pensie 1141ron,bătaie de sa termine cu prostiile astea cu 15 ani grupa 1,sa rezolve pensiile speciale care nu Sint pe contributivității ptr că e un abuz în spinarea pensionarilor contributivi,Sa termine cu prostiile astea,sa vina să trăiască în locul meu cu pensia mea 1141 Ron și să-i văd dacă mai propune așa mizerii după o viață de munca,Domnilor yreziti-va la realitate pina cînd nu va fi prea tirziu,lumea e la capătul puterilor,o sa explodeze că o bomba situația presanta cu care vă jucați.

  • Florin spune:

    cam asa ar trebui.

  • Varga Vasile spune:

    Statu știe să-ți ia banu, dacă e vorba sa primești de la ei, la Sf așteaptă. Atunci de ce mai vin cu pretenții, asupra cetățeanului!! Nu le e rușine!! Sa ne lase în Pace, la neputință i-și bat joc de oamenii!!

  • Victor spune:

    bani cu care am cumpărat casa au fost impozitați,de ce sa plătesc impozit la casa daca este proprietatea me.platesc impozit pe ceva care îmi apartine o asigurare trebuie sa acopere orice dauna indiferent de natura ei,ori aceste asigurări sunt o cacealma.
    ui tativa in lume cu se ia atitune când sunt atinse interesele cetățeanului.

  • Jan spune:

    Sa mergem la vot!
    Sa iesim in strada cand trebuie!
    Exemplu :Franta si altii.

  • Jeno vaida spune:

    Astai țara în care trăim, mai bine de jumătate din salariu se duc pe taxe și impozite !

  • Gogu Mafiotu spune:

    Guvern mafiot,parlament mafiot,justiție mafiotă=stat mafiot.

  • Nicolae Petre spune:

    Lăcomia acestui stat a atins limite nepermise, oamenii ar trebui să ia atitudine căci efectiv aceste asigurări obligatorii sunt niste inselătorii de unde vor trăi bine imbuibatii.Rusine stat infect si lacom.

  • Stingaciu spune:

    O lege gândită cu picioarele și nu cu capul. O fac numai pentru încasările lor,a celor care au firme de asigurări dar și-au pus întrebarea că dacă s-ar asigura toți și în caz de dezastre,ar avea de unde plăti pe toți asigurații? Această lege ar trebui să fie benevolă și nu impusă cu japca.Exact asta fac ei bagă mâna forțat în buzunarul cetățeanului de rând. De această lege vor beneficia mai mult cei sus puși,pentru că omul de rând nu are acces la birocrația și șpăgile lor .Este oare corect cum procedează acești aleși?Legea trebuie să fie benevolă și nu impusă cu forța.

  • Adriana spune:

    Imbogatim firmele de asigurări cu aceasta asigurare obligatorie. Evenimentele pt care se face asigurarea nu vor avea loc sub nici o forma unde stau atunci de ce sa dau bani. Firmele de asigurări nu îți dau nimic doar îți iau banii. E răspunderea și grija mea dacă mi se strica casa nu are statul grije de mine doar vrea sa ne ia banii.

  • Sandu Nicolae spune:

    Stăpînii de colonii exploatează în folos propriu cît pot de mult poporul coloniei Romănia…..Întrebați-vă unde se duce profitul firmelor de asigurări…..Asigurări obligatorii=lipsa libertăților declarate în Constituție.Conducătorii țării=trădătorii poporului romăn.Un cetățean LIBER, dacă vrea apără propietatea personală,dacă vrea o asigură.Nu vă enervați…..nu mai sînteți LIBERI……de cîteva decenii……Am 74 ani.

  • Ladracucuei spune:

    Si ne mai miram ca lumea continua sa plece peste hotare….

  • Adrian Gozsa spune:

    Cred ca își cresc șansele de a nu mai fi alesi

  • sofia cernescu spune:

    ESTE O BĂTAIE DE JOC CU ACESTE ASIGURARI

  • Ardeleanu spune:

    ma asgur la firma de asigurari are atatia bani sa despagubeasca toti proprietarii in caz ca se repeta un cutremur ca cel din 1977 din Bucuresti

  • Luaiar moartea spune:

    Nu am plătit și nici nu plătesc. Casa mea e din kirpici de pământ și nu vrea nimeni să mi-o asigure. Foarte bine fac..

  • Munteanu spune:

    ce mi-a dat statul mie să mărească taxele? O să-i vedem la alegerile de la anul dacă mai sunt ei să le mărească. să plătească ei din specialele lor că nu se mai satură !

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90