930 x122 grota rece

AstraZeneca

Decizie șoc! România continuă vaccinarea cu AstraZeneca

Luni seara, autoritățile au anunțat că România va continua campania de vaccinare cu serul AstraZeneca.

Citiți și: Vaccinarea cu AstraZeneca, oprită

Această decizie s-a luat în urma analizei reacțiilor adverse înregistrate în țara noastră, în urma motivării deciziilor celorlalte țări, a evenimentelor raportate la nivel internațional, dar și a recomandărilor autorității de reglementare de la nivel european, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA). De asemenea, în comunicatul emis de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNACV) se precizează faptul că:

„Cazurile de tulburări de coagulare au apărut la un număr redus de pacienți vaccinați, fără să depășească frecvența raportată în populația generală nevaccinată. Trebuie avut în vedere că aceste tulburări au diferite cauze și pot apărea independent de administrarea vaccinului. În prezent, experții de la nivel european analizează cu maximă rigurozitate toate datele disponibile pentru a stabili dacă există o relație de cauzalitate între administrarea vaccinului și aceste
evenimente.”

Citiți și: Spray-ul nazal anti-COVID devine realitate. AstraZeneca începe testarea

Până la finalizarea evaluării cazurilor semnalate de tulburări de coagulare a sângelui de către EMA, se recomandă continuarea vaccinării. Agenția Europeană a Medicamentului precizează faptul că beneficiile vaccinării în prevenirea formelor grave de COVID-19 și deces depășesc riscul apariției de reacții adverse.

Până acum, mai multe țări au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca. Și Romania a retras 4257 de doze din lotul ABV2856, pentru care s-au semnalat probleme în Italia.

(Foto descriptiv)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90