- Publicat de: Cristina Stancu
- 11-02-2021, ora 16:54
- Diverse
Programări la vaccinarea cu serul AstraZeneca
În doar 24 de ore, numărul programărilor pe platforma electronică pentru vaccinarea cu AstraZeneca a depășit 100.000 de persoane, potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).
Citiți și: Șefa CNAS spune că vaccinarea ar trebui să fie obligatorie: Îmi asum ceea ce spun!Din totalul acestora, 54.454 sunt femei și 52.690 sunt bărbați. Media programărilor, în acest interval de timp, a fost de 4.464 persoane programate pe oră (74 de înscrieri pe minut).
Ziua cu cele mai multe programări a fost ieri, dată la care, în doar opt ore de la deschiderea sesiunii de programare, peste 80.000 de persoane și-au exprimat opțiunea de a se vaccina.
Totodată, platforma electronică pentru vaccinare a înregistrat peste 3,6 milioane de accesări, ora de vârf fiind în intervalul orar 12:00-13:00, cu 470.000 de accesări. La acest moment, sunt înregistrate 9.323 de persoane programate la vaccinare, pentru 15 februarie, dată la care va debuta campania de vaccinare cu AstraZeneca.
Citiți și: Începe campania de vaccinare!Este al treilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat
Reamintim faptul că programarea pentru vaccinul AstraZeneca a început în data de 10 februarie și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.
Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare, la nivel național vor fi deschise 180 de cabinete noi de vaccinare, dintre care 22 doar în capitală.
Vaccinul produs de AstraZeneca este cel de-al treilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat de Comisia Europeană, după Pfizer BioNTech și Moderna. Vaccinul AstraZeneca se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale. Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro.
Pentru gestionarea cu eficiență a procesului de vaccinare la nivel național, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a elaborat și transmis personalului specializat Procedura de vaccinare împotriva COVID-19 cu AstraZeneca,
document care prevede condițiile și modul de stocare, depozitare, transport și distribuție, cu asigurarea lanțului de frig, monitorizarea reacțiilor, precum și managementul stocurilor și al pierderilor.
Foto: descriptiv DW-1