930 x122 grota rece

obligaţie

Vaccinarea obligatorie – anunț important!

Vaccinarea obligatorie – anunț important!

Citiți și: Obligație vitală pentru șoferi!

Ministerul Sănătații propune adoptarea prin hotărâre de Guvern a unei Strategii naționale de vaccinare pentru următorii ani.

Însă, prevederile acesteia nu vor putea fi puse în aplicare până când nu va fi adoptată o lege a vaccinării în România.

Citiți și: Obligatoriu pentru cei care stau la bloc! Termen până la finalul anului!

Un astfel de proiect de lege a fost depus în urmă cu cinci ani în Parlament și impune un număr de opt vaccinuri obligatorii pentru copii.

Proiectul a luat avânt în pandemie, fiind propus în 2020 pentru adoptare la votul final, însă de atunci nu s-a mai întâmplat nimic cu el.

Vaccinarea obligatorie – anunț important!

Ministerul argumentează necesitatea dezvoltării unei strategii de vaccinare pe termen lung prin aceea că acoperirea vaccinală pentru boli precum difteria, tetanosul, poliomielita și rujeola a scăzut cu 10% în perioada 2009-2020, datorită lipsei cazurilor, dar și influenței mișcării anti-vaccin.

De asemenea, demersul reprezintă o conformare a politicilor în domeniu la recomandările Consiliului Uniunii Europene și Organizației Mondiale a Sănătății.

Detalii, AICI 

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90