Donaris 930 x 122

testare covid-19

Despre testarea în școli: Profesorii refuză să se implice

Consiliul Național al Elevilor cere Ministerului Educaţiei lămuriri despre modul în care se va efectua testarea elevilor în unitățile de învățământ. Mai exact, se cer precizări clare cu privire la atribuțiile pe care le au profesorii în acest proces de testare COVID.

Citiți și: Testarea COVID-19 a fost aprobată în farmacii

Conform unui comunicat, Consiliul spune că, după ce toţi reprezentanţii societăţii civile (elevi, părinţi, profesori) au solicitat testare periodică în şcoli şi după ce, într-un final, acest lucru poate fi realizabil, întregul demers este „blocat de proceduri şi dezinteres”.

„Pe de o parte, Ministerul Educaţiei nu îşi asumă testarea în şcoală pentru a nu atribui profesorilor o sarcină în plus şi, pe de cealaltă parte, sindicatele din educaţie refuză vehement să susţină necesitatea implicării personalului din învăţământ în procedura de testare. În tot acest timp, din ce în ce mai multe şcoli decid distribuirea testelor rapide către elevi şi administrarea lor acasă, fără a avea garanţia că acest lucru se va întâmpla cu adevărat. (…)

Citiți și: VIDEO: JANDARMII ARGEȘENI, TESTAȚI PENTRU COVID-19

Consiliul Naţional al Elevilor condamnă astfel de atitudini din partea celor care ar trebui să reprezinte un model de stabilitate şi siguranţă într-un context social ca acesta şi îndeamnă la responsabilitate din partea tuturor actorilor implicaţi în sistemul de educaţie”, subliniază reprezentanţii Consiliului.

PROFESORII REFUZĂ SĂ SE IMPLICE

De asemenea, reprezentanții CNE mai susțin faptul că, în ultimele zile, ministrul Educaţiei a declarat în repetate rânduri că mizează pe înţelegerea şi pe bunăvoinţa cadrelor didactice, care se vor implica în procesul de testare al elevilor şi care vor participa la administrarea testelor non-invazive în unitățile de învățământ.

În același timp, sindicatele din educaţie au anunţat că nu sunt de acord cu niciun fel de implicare din partea personalului din învăţământ pentru această procedură, fără a a oferi o altă variantă posibilă, aminteşte Consiliul Naţional al Elevilor.

„Cum rămâne cu testarea? Ministerul ”are încredere” în profesori, iar profesorii refuză să se implice. Dacă vom continua aşa, nu va fi testare în şcoli multă vreme de acum încolo. Nu este posibil ca, după ce testele au fost promise şi aşteptate nepermis de mult, să blocăm întregul demers de lipsă de asumare, comoditate sau dezinteres! Solicităm clarificarea situaţiei cu celeritate, precum şi responsabilitate din partea tuturor actorilor din educaţie!”, a declarat Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Foto descriptiv: Newsweek Romania

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

5 comentarii

  • Alina Constantin spune:

    Elevii sa ii traga de șireturi pe profesori daca nu isi predau materia, daca nu le vorbesc respectuos. Nu sa le bata obrazul ca nu vor sa se ocupe de saliva elevilor.
    Sa se ocupe parintii de saliva propriilor odrasle.

  • Bercea Mioara spune:

    Consider că părinții sunt partenerii mei în educarea elevilor. Îi tratez cu încredere, ca pe niște adulți responsabili. De ce se preconizează că nu ar fi? Nu văd de ce ar trebui să umblu cu secrețiile cuiva, indiferent cine ar fi acela, fără cea mai mică măsură de precauție. Sub masca ,,covidului”, toată lumea câștigă bani. Doar profesorul este vinovatul de serviciu, eroul de sacrificiu și acarul Păun. Sunt convinsă că aș putea să mă ocup de aceste teste, dar nu vreau. Când ești tratat de o societate întreagă ca fiind cel veșnic vinovat, neascultat, nerespectat și nebăgat în seamă, acum ar trebui să mă lovească mustrările de conștiință? Uite… că nu! Dați-mă afară din sistem sau dați-mi posibilitatea de a ieși la pensie. Mi-e absolut indiferent. Nu mă regăsesc niciun moment în actualul sistem de învățământ.

  • Iacob ionela spune:

    Ideea ca profesorii să facă testele nu a fost deloc inspirată și este irealizabila, nu din rea voință.

  • Szekely spune:

    Dacă te duci la un centru autorizat pt. testare , esti privit mai ceva decât un lepros , totuși iese doamna/domnișoara asistentă îmbrăcată în combinezon de protecție din cap până-n picioare , cu 2 măști și vizieră , de ai impresia că este pe punctul de a decola. Când îți face testul stă la o distanță cât mai mare posibil și în rimp ce încearcă se recolteze îți și aruncă niște priviri „simpatice ” . Cu toate acestea se așteaptă ca eu să mă duc la clasă cu hainele mele de stradă , să-mi pun o pereche de mănuși de UNICĂ FOLOSINȚĂ și să testez 20-30 de elevi într-o clasă , fără mască și fără posibilitatea distanțare. În acest caz poate să spună oricine că sunt nepăsătoare și neimplicată !

  • Marian spune:

    Dacă într-o o sală de clasă 30 de copii scuipă, aerosoli ce se ridică nu duc la răspândirea bolii? Cât de sigură este această procedură, atât pentru elevi cât și pentru profesori?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3