NOR CURIER 930X122

biserici

Disperare! Facturi uriașe la gaze în Pitești. Biserica cere ajutorul

Disperare! Facturi uriașe la gaze în Pitești. Biserica cere ajutorul

Citiți și: Alertă economică! Creștere accelerată a prețurilor

Sezonul rece a fost blând până acum și doar din punct de vedere calendaristic putem spune că suntem la mijlocul iernii. Gerul care crăpa pietrele și „omătul greu” mai sunt doar în amintirile și poveștile bunicilor.

Consum mare

Totuși piteștenii, precum toți românii „simt” anotimpul alb la buzunar. Fiind ziua scurtă, se consumă curent mai mult pentru iluminat. Centralele termice funcționează non-stop.

Citiți și: Ce bani mai primesc bisericile din bugetul Piteștiului

La fel pentru toți

Nu doar pentru consumatorii casnici facturile sunt mari în lunile de iarnă. Aceeași situație și pentru instituțiile publice, edificii etc.

Contribuții modeste

Locașurile de cult nu sunt scutite nici ele de plata utilităților. În condițiile în care credincioșii sunt cu precădere pensionari, contribuțiile lor bănești sunt modice. Iar cheltuielile pentru încălzirea și iluminatul unei biserici, foarte mari.

Economie în Casa Domnului

Unele biserici sunt întunecate. Nu mai sunt aprinse toate becurile policandrelor. Ci doar câteva. În rest, raze firave de lumină mai aruncă și candelele.

Cutia pentru factură!

Preoții unei biserici din Pitești au confecționat o cutie din lemn și au scris câteva cuvinte.

Teamă

În felul acesta ei speră să-i sensibilizeze pe enoriașii care ar putea face mici donații. Nu se știe dacă apelul va avea ecou. Dar inițiativa slujitorilor lui Dumnezeu demonstrează ceva. Că parohiilor le este din ce în ce mai greu să asigure condiții optime în biserici.

Viitor sumbru

Perspectiva unor facturi uriașe creează teamă și chiar disperare. Iar imaginea unui biserici neîncălzite, în beznă, în care se văd doar siluetele preoților nu și chipurile lor, nu este chiar de domeniul fantasticului. Posibil să devină realitate.

Disperare! Facturi uriașe la gaze în Pitești. Biserica cere ajutorul

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3