EcoMoto 930×122

crestere economica

STATISTICĂ. ROMÂNIA AR FI PE CREȘTERE ECONOMICĂ, DAR URMEAZĂ O CĂDERE

În luna mai Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a prezentat un scenariu cu privire la evoluția economiei în timpul pandemiei, un scenariu care a dat naștere la multe controverse. Acest scenariu prevedea o revenire în V a economiei, în trimestrul III, după ce în trimestrul II s-ar fi resimțit, puternic, efectele crizei induse de către pademia de coronavirus.

Citiți și: Alertă economică! Creștere accelerată a prețurilor

„Principalele elemente care au stat la baza scenariului sunt următoarele:
– Optimismul piețelor financiare datorat de faptul că epidemia nu a dus la pierderi mari de locuri de muncă;
– Gradul scăzut de îndatorare al României;
– Zonele cele mai afectate de criză nu au o contribuție importantă la PIB.
Raportat la datele din trimestrul doi al anului 2020, în trimestrul trei economia a avut o creştere de 5,6%. Avansul vine după ce în trimestrul doi al anului PIB-ul a căzut cu 12% faţă de trimestrul I. Potrivit previziunilor Guvernului, în acest an România va avea o cădere economică de 3,8%, urmată de o creştere de 4,9% în 2021”, precizează Instituția Prefectului Argeș.

Foto descriptiv: ziarimm.ro

Citiți și: Argeșul, pe podiumul economiei naționale!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3