930×122 CAPRA 5

2013

MIRCEA_DRAGHICI_SEDIUL_PSD_ARGES_2

BILANȚ ÎN PARLAMENT AL ANULUI ECONOMIC 2013

Deputatul PSD de Argeș Mircea Drăghici a trecut în revistă ceea ce parlamentarul numește rezultatele deosebite obținute anul trecut de economia națională ca urmare a guvernării. A făcut-o într-o declarație rostită la tribuna Parlamentului.

Citiți și: Alertă economică! Creștere accelerată a prețurilor

„România a înregistrat un ritm de creştere economică remarcabil, de 3,5%, mult peste estimarea iniţială, de 1,6%, aceasta fiind cea mai mare creştere economică din ultimii ani. Inflaţia a fost cea mai mică înregistrată de România după Revoluţie şi am reuşit să ieşim din procedura de deficit excesiv. Doar 11 ţări din 28 ale UE, inclusiv România, sunt cu deficit sub 3%. Producţia industrială a crescut cu 7% faţă de 2012, fiind cea de a doua cea mai mare creştere din UE. Pentru stimularea industriei Guvernul a acordat anul trecut ajutoare de stat în valoare de 215,4 milioane de euro. (…) În ultimul an USL a creat aproape 100.000 de noi locuri de muncă, iar rata şomajului este una dintre cele mai mici din UE. Spre deosebire de anul 2009, salariul mediu net a crescut cu aproape 300 de lei, în timp ce salariul de bază minim a ajuns la 800 de lei. De această creştere au beneficiat peste 1 milion de români. În plus, Guvernul Ponta a majorat pensiile şi a reîntregit salariile bugetarilor”, a afirmat Mircea Drăghici.

Parlamentarul social-democrat a salutat din nou și creșterea nivelului de absorbție a banilor europeni: „Guvernul merită toată admiraţia în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene. În 2009 aceasta era mai mică de 1% (0,85%), în timp ce anul trecut România a încasat mai mulţi bani de la CE decât a primit cumulat în perioada 2007-2012”.

Citiți și: Argeșul, pe podiumul economiei naționale!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3