EcoMoto 930×122

accident auto

Drama unui preot din Pitești: Lovitură greu de suportat

Drama unui preot din Pitești: Lovitură greu de suportat

Citiți și: Argeș. Accident! Impact între un autoturism și o motocicletă

Unul dintre cei mai cunoscuți slujitori ai sfântului altar din județul nostru trăiește de câteva săptămâni un coșmar. „O grea încercare de la Dumnezeu” după cum a mărturisit în exclusivitate pentru ePitesti.

Implicare

Alexandru Panciuc slujește divinității la biserica „Sf. Împ. Constantin și Elena” din Ștefănești.

Citiți și: Acum! Accident cu trei mașini pe A1

Pe lângă activitatea parohială, preotul se implică de câțiva ani în ample acțiuni caritabile în calitatea sa de inspector al Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Tată de…9 ori!!!

Nu doar prin destoinicia sa duhovnicească s-a făcut remarcat părintele Alexandru ci și prin viața privată, pilduitoare pentru comunitate.

Este tatăl a nouă copii!!!

Paradoxal, în vremurile în care românii nu mai vor mai mult de un copil, maxim doi.

Și în care traiul este costisitor.

Exemplu

Preotul și soția sa, Olesea, au decis să aibă atâția copiii cât le dăruiește Dumnezeu.

Astfel cei doi au devenit părinți exemplari pentru credincioși, demonstrând practic cum poate fi primit darul divinității, pruncul.

Ca o minune, un prilej de bucurie, nu o povară.

În spațiu mic

Șase fete și trei băieți locuiesc într-un apartament din Pitești.

Cum reușesc să își împartă spațiul încât să fie bine fiecăruia, doar cei doi părinți știu.

Niciodată nu se plâng iar pacea interioară li se citea pe chip. Până mai ieri…

Drama unui preot din Pitești: Lovitură greu de suportat

Loviți de necaz

Liniștea căminului lor atât de însuflețit a fost profund tulburată.

La începutul lunii mai, în Săptămâna Patimilor, cel mai mare dintre cei nouă copii, Teodora, a fost victima unui cumplit accident de circulație.

Ultima fotografie

Adolescenta își serbase nu cu mult timp înainte aniversarea celor 17 ani. A făcut atunci o fotografie alături de bunici. Ultima înainte de a fi spulberată de o motocicletă.

Lovitură la cap

Era o seară pe care o petrecea la rudele sale din Cernăuți, în Ucraina. Ieșise cu un grup de prieteni. Fatidic sfârșit de zi.

Un tânăr conducea cu viteza motocicleta care a lovit-o pe Teodora. Fata s-a izbit cu capul de caldarâm.

Printre răniții de pe front

Părinții aflați la Pitești au primit cumplita veste. Fata lor era în stare gravă la spitalul din Cernăuți. A urmat calvarul transferării ei în România. Cu multe peripeții. Alexandru Panciuc sintetizează întâmplările:

,,Nu reușeam să o scoatem din spitalul acela unde Teo a fost dusă la Terapie Intensivă la un loc cu răniții aduși de pe front.

Ce era acolo…nu se poate povesti. De groază.

S-a pus problema să o transferăm la Iași cu elicopterul însă acolo sunt restricții, orice elicopter poate fi doborât, țara e în război!

Cu salvarea ne-ar fi costat enorm…era o situație fără ieșire.

Am apelat la multe persoane și din aproape în aproape am ajuns la domnul Raed Arafat (ministru secretar de stat al M.A.I).

Acesta ne-a rezolvat, înduioșat de nenorocirea care a venit peste noi…”

Leziuni grave

Teodora a fost transportată la spitalul din Iași. Apoi după câteva zile la Spitalul Clinic de Urgență ,,Marie Currie” din București.

A urmat o intervenție chirurgicală grea, i-a fost deschisă cutia craniană, operată pe creier. Leziunile i-au pus viața în pericol.

Rugăciuni

Nu doar părinții fetei și familia numeroasă au înălțat rugăciuni fierbinți către Dumnezeu și Maica Domnului, ci și mulți preoți și enoriași care au aflat despre accident.

Și nu a fost nimic în zadar. Copila a trecut prin momente extrem de grele însă puterea divină a acționat prin mâinile medicilor pricepuți.

Ei au reușit să stabilizeze situația din punct de vedere medical.

De altfel Alexandru și Olesea erau convinși că nu o vor pierde pe Teodora, ci doar le este pusă credința la încercare.

Impresionat

ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a fost și el impresionat de drama pe care o trăiește vrednica familie Panciuc. Nu demult părintele Alexandru a primit din partea arhiereului o înaltă distincție: „Crucea Basarabă”.

IPS Calinic reacționează

Înaltul ierarh a binecuvântat o acțiune de strângere de fonduri pentru sprijinirea familiei. Urmează o perioadă lungă a tratamentului și a unor posibile alte intervenții chirurgicale, în funcție de evoluția stării fetei.

Nu își amintește nimic

În prezent totul este sub control, Teodora a fost adusă pentru scurt timp acasă între frățiorii și surorile ei. Pentru a-și regăsi liniștea sufletească.

Este conștientă, se străduiește să comunice însă nu își amintește nimic despre accident, despre motocicleta care o putea trimite pe lumea cealaltă.

Solidaritate

Cel care a identificat și ajutat numeroase familii nevoiașe, are acum nevoie de sprijinul credincioșilor.

Vindecarea cât mai grabnică a copilei depinde desigur de organismul ei dar și de eficacitatea tratamentelor care sunt costisitoare.

Cei care doresc să contribuie financiar o pot face. Au la dispoziție contul pe numele Panciuc Alexandru IBAN-Ul: RON:RO56BTRL00301201600315XX EURO:RO05BTRL00304201600315XX deschis la Banca Transilvania.

Astfel fiecare om milostiv poate contribui la refacerea fetei căreia, prin voia lui Dumnezeu îi va reveni zâmbetul pe chip.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3