930×122 CAPRA 5

colegiul ecologic

DUPĂ 10 ANI, AFARĂ DIN ŞCOALĂ

La sfârşitul lunii mai, conducerea Colegiului Ecologic „Alexandru Ionescu” din Piteşti a solicitat prelungirea contractului de concesiune, pe o perioadă de 10 ani, pentru un spaţiu de 241 mp, situat în incinta Structurii Şcolii Gimnaziale nr. 2 – Şcoala Tudor Vladimirescu din Piteşti.

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

„Ne desfăşurăm activitatea neîntrerupt din anul 2010 în spaţii închiriate în încinta Structurii Şcolii Gimnaziale nr. 2 – Şcoala Tudor Vladimirescu Piteşti. Ca un bun chiriaş, am investit atât în modernizarea şi amenajarea spaţiilor şcolare închiriate, dar şi a spaţiilor aflate în folosinţă comună, având o colaborare strânsă cu conducerea şcolii”, au expus în solicitare cei de la Colegiul Ecologic.

Conducerea Şcolii „Tudor Vladimirescu” a transmis însă că nu se mai poate prelungi valabilitatea contractului, argumentul fiind nevoia de spaţiu.

Citiți și: Atenție! Va fi obligatoriu în toate școlile și liceele!

„Nevoia de spaţiu este argumentul în baza căruia nu se mai poate prelungi acest contract de închiriere datorată, pe de o parte, creşterii numărului de elevi care necesită formarea mai multor clase şi grupe şi pe de altă parte, necesităţii reorganizării efectivelor de elevi în conformitate cu recomandările primite din partea Ministerului Educaţiei şi Cercetării.”, se precizează într-o informare de la Primăria Piteşti.

Municipalitatea consideră că nu este oportună prelungirea contractului în contextul epidemiologic actual. Prin urmare, şcoala privată trebuie să îşi caute alt spaţiu pentru desfăşurarea activităţilor didactice. Sau poate încerca o renegociere, în alte condiţii.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90