930X122 MAIA

bugetari

E criză, dar bugetarii primesc o majorare consistentă de salarii!

E criză, dar bugetarii primesc o majorare consistentă de salarii!

Citiți și: În februarie, acești salariați primesc bani mai mulți!

Personalul din instituțiile și autoritățile publice care se ocupă de proiectele finanțate din fonduri europene nerambursabile, inclusiv acorduri de împrumut aprobate de Parlament, dar și personalul implicat în implementarea mecanismului de redresare și reziliență vor beneficia, în curând, de creșteri ale salariilor de bază de până la 50%.

Măsura se regăsește într-un proiect de OUG pus în dezbatere publică de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), anunță Avocatnet.ro.

Citiți și: Salarii de 7.200 de lei, refuzate! „La banii ăştia poţi lucra tu!”

Mai exact, personalul cu atribuții în proiecte finanțate din fonduri europene atrase de statul român sau care trebuie puse în aplicare, printre care se numără și cele cuprinse în Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), să beneficieze de o majorare de până la 50% a salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție sau a indemnizațiilor de încadrare.

În prezent, Legea 153 prevede pentru personalul din echipele de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile, și doar pentru acesta, creșteri salariale de 35%.

O creștere a salariilor în același cuantum este pregătită și pentru personalul cu atribuții de gestionare a proiectelor finanțate din fonduri europene și pentru personalul din cadrul Direcției pentru coordonarea agențiilor de plăți.

La fel este prevăzut și pentru personalul din structura specială pentru implementarea PNRR din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

În plus, se propune și majorarea salariilor de bază a personalului Direcției generale de control financiar preventiv, autoritate din cadrul Ministerului Finanțelor care se ocupă cu coordonarea și reglementarea controlului financiar preventiv pentru toate entitățile publice, cu până la 25%.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Un comentariu

SMART KIDS 570×90