Donaris 930 x 122

amenzi

E oficial! Dispare plata la jumătate din minim pentru amenzi!

E oficial! Dispare plata la jumătate din minim pentru amenzi!

Citiți și: Anunțul zilei pentru milioane de români!

Amenzile prevăzute în acte majore precum Codul fiscal, Codul de procedură fiscală, Legea contabilității, Ordonanța caselor de marcat și Legea privind operațiunile în numerar NU mai pot fi plătite la jumătate din minim în termen de 15 zile.

Măsura este inclusă într-o lege recent oficializată și se va aplica din 11 noiembrie 2023.

Citiți și: Avertisment clar: Aveți grijă, luați amendă!

Practic, prin Legea 296/2023 (art. LVIII, LXIX, LXX), autoritățile elimină facilitatea plății amenzilor la jumătate, în termen de 15 zile, pentru domeniile fiscal, contabil și financiar.

E oficial! Dispare plata la jumătate din minim pentru amenzi!

De ce?

Pentru a spori conformarea voluntară și pentru a întări disciplina fiscală și disciplina financiar-contabilă în rândul contribuabililor.

Așa cum scrie în noul act normativ, asta înseamnă că firmele și persoanele fizice amendate „nu beneficiază de posibilitatea achitării, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ.”

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Ursu spune:

    WOW !!!ce tare,!!👍😉

  • Curat mudar spune:

    O minciună să ia bani cât mai multi ,dar acum să vezi procese si vor lua m……Statul este cel mai mare hoț cu acte in regulă. Dacă este să nu plătești te execută dar când este să restituie sumeleboprite ilegal trec ani de zile si nimeni nu răspunde pentru acest lucru .

  • Petvu spune:

    am de luat niste bani de la stat si mi da in 5 ani,iar acum cica nu au bani si mai pierdem un an.Asta este golanie

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90