930 x122 grota rece

declaratii

Anunţ important de la Finanţe

Finanțele Publice Argeș informează că obligativitatea depunerii declarațiilor informative 392A, 392B și 393 este suspendată în perioada 2020 – 2022, după ce aceeași măsură s-a aplicat inițial în perioada 2017 – 2019.

Citiți și: Mioveni. Primarul suspendat Georgescu iese la atac

Asta înseamnă că firmele scapă temporar de depunerea celor trei declarații, care aveau ca termen de raportare data de 25 februarie.

Suspendarea depunerii declarațiilor 392A, 392B și 393 expirase la finele anului 2019, însă, la scurt timp, autoritățile au venit cu Ordonanța Guvernului 6/2020, care prevede prelungirea suspendării cu încă trei ani.

Citiți și: Schimbare în oraș: Bani dați indiferent de oră și de zi

Asta înseamnă că declarațiile 392 și 393, care nu s-au mai depus din anul 2016, nu se depun nici până în anul 2022. Cel puțin teoretic, reluarea depunerii lor se va face în anul 2023, dacă nu intervin alte schimbări.

Formularul 392A trebuie depus de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care în anul anterior au realizat o cifră de afaceri sub 300.000 de lei, prevede Codul fiscal. Acești contribuabili trebuie să raporteze suma totală a livrărilor de bunuri și a prestărilor de servicii către persoanele înregistrate sau nu în scopuri de TVA, dar și suma taxei aferente.

Formularul 392B este obligatoriu pentru persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA și care în anul anterior au realizat o cifră de afaceri sub 300.000 de lei (aici se exclud banii din vânzarea biletelor de transport internațional rutier de persoane). Contribuabilii trebuie să declare:

-suma totală a livrărilor de bunuri și a prestărilor de servicii către persoanele înregistrate/neînregistrate în scopuri de TVA;
-suma totală și taxa aferentă achizițiilor de la persoanele înregistrate în scopuri de TVA;
-suma totală a achizițiilor de la persoanele neînregistrate în scopuri de TVA.

În fine, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care prestează servicii de transport internațional, au de raportat anual, cu ajutorul declarației 393, suma totală a veniturilor din vânzarea de bilete pentru transportul rutier internațional de persoane (cu locul de plecare din România).

Toate trei declarațiile se depun la Fisc până la data de 25 februarie a anului următor celui de raportare, însă nu mai devreme de anul 2023.

(Foto: descriptiv)

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3