ANUNŢ IMPORTANT PENTRU DACIA | ePitesti
Sunrise 930 x 122

dacia

ANUNŢ IMPORTANT PENTRU DACIA

Anunţ important pentru Dacia. Piteşteanul Daniel Constantin, vicepremier şi ministru al Mediului, anunță că vor exista măsuri compensatorii pentru industria auto (deci, și pentru uzina Automobile Dacia din Mioveni) odată cu eliminarea timbrului de timbru, argumentând că principala problemă în acest sector este nu colectarea, ci cheltuirea fondurilor şi dezvoltarea de programe.

Citiți și: VESTE IMPORTANTĂ DE LA DACIA

“Este o discuţie pe care o vom avea la momentul când se va elabora bugetul. Timbrul de mediu a fost atacat tot timpul în instanţă, iar statul trebuie să plătească eşalonat foarte mulţi bani pentru cei care au achitat acest timbru de mediu. (…) Problema este nu neapărat cum să alimentăm Administraţia Fondului pentru Mediu, pentru că, dacă vă uitaţi, 70% din fondurile pe care le-au avut nu s-au cheltuit. Deci, nu e problema colectării, ci problema cheltuirii şi dezvoltarea de programe în această zonă şi pentru a face un mediu mai prietenos.”, precizează Daniel Constantin.

Întrebat dacă vor exista măsuri compensatorii pentru industria auto, industrie care reclamă că, odată cu eliminarea timbrului de mediu, va înregistra o scădere de 30% şi va pierde 15.000 de locuri de muncă, vicepremierul spune că astfel de măsuri vor exista și că vor fi prezentate public “numai după ce le vom discuta cu dânşii”. Rămâne de văzut în ce vor consta, concret, aceste măsuri compensatorii care vor ajuta și uzina Automobile Dacia din Mioveni.

Citiți și: FABRICĂ DIN ARGEȘ, CUMPĂRATĂ DE SPANIOLI

“Eu, ca ministru al Mediului, voi fi preocupat ca pe piaţa românească să fie autovehicule cât mai noi şi care să polueze cât mai puţin!”, declară Constantin.

Posada 555×222
Star Wash 570×90
Star Wash 270×300
Dr. Vuta 270×300
Posada 270×300