930 x122 grota rece

dacia

(UPDATE) E OFICIAL: DACIA ÎȘI REIA ACTIVITATEA LUNA ACEASTA

(UPDATE ORA 12:30) Iată ce precizează administrația de la DACIA într-un comunicat:

Citiți și: Anunțul făcut azi de Dacia dă toată lumea peste cap

În acord cu partenerii sociali și din respect pentru protejarea și siguranța angajaților, toate măsurile sanitare de protecție în vigoare în România au fost implementate pentru a relua progresiv activitatea de fabricație derulată pe platforma industrială Dacia de la Mioveni.

Astfel, începând din data de 21 aprilie, activitățile de producție ale celor două uzine vor fi reluate pe bază de voluntariat:

Citiți și: Alertă la Dacia!

-Uzina Mecanica și Șasiuri este pregătită să redemareze activitatea în echipă redusă de lucru;

-Uzina Vehicule va relua producția în departamentul Presaj, în 2 schimburi.

Din data de 4 mai, vor redemara activitățile ambelor uzine.

Pe tot parcursul perioadei în care activitatea de producție a fost întreruptă, au fost definite si aplicate măsuri pentru a proteja angajații în perspectiva revenirii acestora la lucru. Aceste măsuri care țin de igienizare și securitate vor fi aplicate în mod riguros. Angajații vor fi informați despre necesitatea respectării măsurilor luate pentru protejarea sănătății lor și a colegilor.

Încă de la debutul crizei pandemice generată de noul virus COVID -19, Groupe Renault România s-a asigurat să ia măsuri adaptate de protecție pentru ansamblul angajaților din toate sediile unde își desfășoară activitatea„.

După eșuarea negocierilor de miercuri, 8 aprilie 2020, administrația de la Automobile Dacia din Mioveni vine cu un anunț oficial.

Uzinele de pe platforma de la Colibași își reiau activitatea începând din data de 21 aprilie 2020.

Primii care se vor întoarce la muncă sunt salariații Uzinei Mecanică și Șasiuri.

Pe 4 mai vor reveni la muncă și angajații Uzinei Vehicule. Pentru pregătirea acestei uzine însă, 190 de salariați de la Presaj își vor relua activitatea pe bază de voluntariat începând tot din data de 21 aprilie.

Administrația de la Dacia i-a anunțat pe salariați că în uzină au fost stabilite reguli pentru evitarea contaminării cu COVID-19 (coronavirus).

Angajamentul și disciplina dumneavoastră sunt elementele esențiale, care vor permite să ne reluăm cât mai repede activitatea în parametri normali.

Măsurile puse în practică de companie vă asigură condițiile de sănătate și securitate necesare pentru începerea și buna desfășurare a activității.

Împreună vom putea depăși această perioadă dificilă, cu responsabilitate și grijă pentru fiecare„, se arată într-un comunicat Dacia.

Amintim că ieri liderii Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD) au avut o întâlnire cu reprezentanţii administraţiei pentru a stabili, împreună, data reluării activității. Negocierile au eșuat.

„Administrația de la Dacia dorește să reia lucrul gradual de săptămâna viitoare. Punctul nostru de vedere, al Sindicatului, este că administrația de la Dacia nu este capabilă să asigure protejarea celor 14.000 de salariați care lucrează pe platforma Dacia. Ca atare, am propus data de 4 mai. Nu am ajuns încă la un acord. Ei au vrut-o pe a lor, noi, pe a noastră și ne-am despărțit.

Ultima noastră declarație a fost următoarea: dacă veți începe lucrul fără acordul sindicatului, vă veți face responsabili. Veți face din Argeș, prin Dacia, o bombă biologică”, declara, miercuri, pentru ePitești viceliderul Sindicatului Autoturisme Dacia, Ion Iordache (amănunte, AICI).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90