NOR CURIER 930X122

anre

E OFICIAL! VESTE DESPRE SCUMPIREA GAZELOR

Veste despre scumpirea gazelor. Având în vedere informațiile cu privire la o iminentă scumpire a prețurilor la energia electrică și la gazele naturale, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) face precizări importante.

Citiți și: Dezastru la stațiile peco! Șoferii, șoc total!

“În privința tarifelor la energia electrică aplicabile de la 1 iulie, odată cu trecerea într-o nouă etapă de dereglementare, nu estimăm o creștere a acestora, având în vedere că urmează o perioadă a anului caracterizată de un nivel crescut de hidraulicitate, care va induce o reducere a prețului energiei electrice pe piață, de natură să echilibreze prețurile mari întâlnite în luna ianuarie, lună dificilă pentru sectorul de producere.

În ceea ce privește piața gazelor naturale, odată cu finalizarea procesului de liberalizare la 1 aprilie 2017 și în functie de evoluția prețului la gazele din producția internă, care ar putea ajunge la 68 – 72 de lei/MWh, față de 60 de lei/MWh cât este în prezent, va avea loc o modificare de preț cu aplicabilitate de la acea dată de sub 10%, estimarea noastră la acest moment fiind de 5 – 6%.

Citiți și: Vodafone, val de scumpiri. Ce clienți sunt afectați

Consumatorii casnici finali nu vor resimți în facturi un impact consistent, întrucât în perioada verii și până aproape de sfârșitul lunii noiembrie consumul de gaze este unul foarte scăzut. Consumatorul casnic are un coș de consum, cu gaze de producție internă, gaze din depozite în timpul iernii și gaze de import, iar dacă acest coș va fi structurat în așa fel încât să avem cel mai mic preț, acest lucru nu poate fi decât în favoarea consumatorului casnic.”, precizează Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90