EcoMoto 930×122

Mihai Bordeanu

Îngrijorător! Șeful Dacia: „Dacă UE impune EURO 7, în 2025 vom închide uzine!”

Îngrijorător! Șeful Dacia: „Dacă UE impune EURO 7, în 2025 vom închide uzine!”

Citiți și: Doliu la Uzina Dacia Mioveni!

Într-o discuție purtată la testul internațional al gamei Extreme a mărcii Dacia, Mihai Bordeanu, Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe și Country Head Romania, a declarat că impunerea în vara lui 2025 a noilor norme de depoluare Euro 7, așa cum sunt ele gândite în prezent de oficialii Comisiei Europene, ar putea duce la o închidere a uzinei de la Mioveni.

„Am spus și repet: dacă cei de la Comisia Europeană rămân la părerea că în iulie 2025 va deveni obligatoriu standardul Euro 7, așa cum este scris el acum, nu vom fi gata cu noile produse.

Citiți și: Video. Marcel Ciolacu, declarații de ultim moment la Uzina Dacia Mioveni

E un semnal pe care îl trimitem celor de la CE.”, a explicat șeful Dacia, citat de Economica.net.

Mai grav chiar decât diferența dintre estimarea costurilor suplimentare de producție făcută de oficialii Comisiei Europene și cei ai producătorilor de automobile, inclusiv cei ai Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), este termenul nerealist de implementare a noilor standarde Euro 7. Acesta ar putea forța unii producători să oprească, măcar temporar, uzinele de asamblare.

„Vom fi nevoiți să închidem temporar uzinele!”

„Planul este născut mort în opinia mea. Și nu doar noi, Dacia, spunem că vom fi nevoiți să închidem temporar uzinele, ci și Skoda și alții.

Evident că eu nu-mi doresc să închid uzina de la Mioveni. Dar este un mod de a le spune (n.n. – celor de la CE) că trebuie să ne uităm la temă împreună, să discutăm cu specialiștii într-o cameră, și să nu ieșim de acolo până nu înțelegem bine despre ce este vorba.

„În viața reală lucrurile stau altfel”,

Pentru că lucrurile nu se pot face ca pe hârtie. În viața reală lucrurile stau altfel”, a declarat Mihai Bordeanu.

Odată cu intrarea în 2023 și cu deslușirea cerințelor existente în propunerea Comisiei Europene, liderii marilor companii auto au devenit tot mai critici la adresa impunerii Euro 7.

Detalii, AICI – Șeful Dacia: Dacă CE impune Euro 7 în vara lui 2025 vom fi nevoiți să închidem uzinele

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Daniel spune:

    Ce ați păzit domnilor atâta timp? De ce nu ați făcut investiții? Ați tocat banii pe diverse lucruri fără vreun folos pentru uzină si pentru salariați. Nu mi-e milă de managerii Dacia, mi-e milă de angajați daca se va ajunge la o astfel de decizie. Concurența nu a dormit în ghete ca voi, a investit pentru viitor, voi știți doar sa va plângeți si sa cerșiți bani de la statul român. Daca cereți bani, cereți de la Macron, uzina aparține 100% francezilor.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3