Donaris 930 x 122

auto

NOI LOCURI DE MUNCĂ ȘI ECHIPAMENTE ÎN INDUSTRIA AUTO

Deputatul PSD Mircea Drăghici, consilier onorific al primului-ministru pe probleme care țin de industria auto şi de transport, a participat astăzi alături de Victor Ponta la semnarea acordului cadru privind obligaţia realizării pachetului minim integrat de proiecte şi a şase contracte de finanţare propuse de organizaţia de cercetare în industria auto Polul Auto Muntenia. Evenimentul s-a desfăşurat la sediul Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”.

Citiți și: Anunțul făcut azi de Dacia dă toată lumea peste cap

“Semnarea acestui acord reprezintă un sprijin real pentru consolidarea mediului de afaceri din judeţul Argeş, precum şi garanţia faptului că România are oportunitatea de a deveni una dintre cele mai importante ţări din Europa în ceea ce priveşte industria auto. În urma implementării celor 6 proiecte semnate astăzi se vor crea peste 100 de noi locuri de muncă, se vor realiza echipamente pentru producţia de componente auto și două infrastructuri de afaceri (Centrul Tehnic Titu) şi se vor moderniza uzinele auto din Mioveni şi Piteşti. Partenerii noştri de la Dacia-Renault merită toate aprecierile pentru că au avut iniţiativa constituirii acestui pol de competitivitate în domeniul automobilelor, care pune laolaltă un număr de 30 de membri: companii active, ONG-uri, consilii judeţene, Agenţia pentru Dezvoltare Sud Muntenia, precum şi institutele de cercetare din industria auto. Obiectivul Polului Auto constă în creşterea competitivităţii din domeniul industriei auto atât pe plan naţional, cât şi internaţional, precum şi stimularea inovaţiei la nivel regional şi naţional”, precizează Mircea Drăghici.

În plus, parlamentarul argeşean consideră că vestea dată de compania americană Ford potrivit căreia uzina de la Craiova va produce motoare pentru toată gama de maşini Ford este una extrem de bună pentru economia românească şi dovedeşte, de asemenea, că Executivul României creează premisele pentru ca mari companii din domeniul producţiei auto să îşi dezvolte afacerile şi să investească în cercetare: “Dacă săptămâna trecută ne bucuram să auzim că sunt semnale pozitive că Grupul Ford va transfera de la Köln la Craiova în 2017 o parte din producţia modelului Fiesta, astăzi avem o confirmare oficială a faptului că uzina de la Craiova va produce motoare pentru toată gama de maşini Ford. Această veste este una extraordinar de bună pentru industria auto românească și pentru economie în ansamblul său, mai ales că miza financiară implicată este de 200 de milioane de euro”, afirmă deputatul. Consilierul onorific al premierului este de părere că astfel de parteneriate demonstrează că încrederea investitorilor străini în economia românească se stabilizează și că acest merit îi aparţine guvernării actuale.

Citiți și: Alertă la Dacia!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90