930×122 CAPRA 5

oltchim

oltchim

OLTCHIM, UN NOU TERMEN PENTRU PRIVATIZARE. VEZI CÂT COSTĂ COMBINATUL!

Noul plan de reorganizare a Oltchim va fi supus votului Adunării Crediotrilor pe data de 9 martie. Anunțul a fost făcut astăzi de Gheorghe Piperea, reprezentantul unuia dintre administratorii judiciari ai combinatului vâlcean, combinat care include și petrochimia Arpechim Pitești.

Citiți și: O importantă bancă, vândută! Ce se întâmplă cu angajații și clienții

Piperea, citat de Mediafax, a adăugat că speră ca Oltchim să fie vândut până la sfârșitul acestui an, suma de vânzare recomandată de evaluatori fiind de 307.000.000 de euro.

„Metoda prin care încercăm să obţinem un succes al acestui plan de reorganizare este crearea acelui SPV, acelui Oltchim 2, în care să se treacă toate activele, licenţele, autorizaţiile, plus personalul, în aşa fel încât să poată fi cumpărate părţile sociale de către un investitor.”, a declarat Gheorghe Piperea, potrivit Mediafax.

Citiți și: ,,Chilipir”: Petrochimia scade cu 15 milioane €!

Conform aceleiași surse, acesta a afirmat că situaţia combinatului s-a îmbunătăţit vizibil și că Oltchim nu mai este „un pacient bolnav, în stare de comă”, ci unul „în convalescenţă”.

Aflat în insolvență din ianuarie 2013, Oltchim funcționează acum la 30% din capacitatea sa. Despre privatizarea combinatului, cu tot cu Divizia lui petrochimică din Pitești (de la Bradu) s-a tot discutat. La un moment dat, deși scos la vânzare, Oltchimul nu a avut parte de niciun investitor interesat să îl cumpere. Asta în ciuda unor nume de companii, mai ales din străinătate, vehiculate de guvernanți în spațiul public ca sigur interesate. Au fost doar basme.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90