EcoMoto 930×122

covid-19

PREMIERUL ANUNȚĂ CĂ DACIA AR URMA SĂ PRODUCĂ VENTILATOARE MECANICE PENTRU BOLNAVII COVID-19

Prim-ministrul Ludovic Orban anunță că uzina Automobile Dacia din Mioveni ar urma să producă ventilatoare mecanice pentru bolnavii COVID-19 care ajung în ATI și care au nevoie de astfel de aparate pentru a respira.

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

„În ceea ce priveşte ventilatoarele, nu am reuşit încă, deşi avem contractate în momentul de faţă peste 400 de ventilatoare. Trebuie să ştiţi că în perioada aceasta au apărut foarte multe decizii ale statelor care au introdus restricţii la export şi foarte multe dintre contractele pe care le-am avut au fost afectate de aceste restricţii la export.

Practic, în momentul de faţă, la Ministerul Apărării a fost validat un prototip de ventilator care este supus testărilor şi sper să începem să producem cât mai curând.

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

De asemenea, în relaţii cu o companie americană care ne-a pus la dispoziție proiectul de fabricație și cu parteneri din România, cum ar fi Dacia, Renault, încercăm să pornim producţia de ventilatoare în România”, a declarat astăzi premierul Ludovic Orban la Radio România Actualități, declarație citată de europafm.ro.

Amintim că administrația uzinei din Mioveni a anunțat astăzi că producția la Automobile Dacia urmează să fie reluată progresiv (AICI, subiectul pe larg).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90