New Profesional Consult 930 x 122

brasov

PRIMUL PRODUS TRADIȚIONAL ROMÂNESC ATESTAT OFICIAL

Astăzi a fost înmânat atestatul de produs tradițional românesc cu numărul 1. Atestatul a fost primit pentru „pâinea tradițională Adriana”, pâine produsă de societatea ADRIANA PROD SRL, din localitatea brașoveană Ghimbav. Ceremonia a avut loc la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și oficiată de ministrul de resort, Daniel Constantin.

Citiți și: Ireal. Video: Șoferul unui BMW (desigur!) – surprins de RADAR cu 275 km/oră

“Pâinea tradițională Adriana” se obține din făină de grâu albă, care provine din zona Țara Bârsei, din drojdie de panificație, sare iodată, cartofi din zonele Brașov și Covasna și din apă. Procedeul de obținere este tradițional, respectiv operațiile de pregătire a materiilor prime și auxiliare, dozarea acestora, divizarea aluatului, modelarea, baterea cojii și ambalarea, care se execută manual. Produsul a fost înregistrat în Registrul naţional al produselor tradiţionale la poziţia 01.

„Când am demarat procesul de elaborare a unui act normativ pe segmentul produselor tradiţionale am ţinut cont de marea diversitate a produselor comercializate pe segmentul de nişă al acestor produse și de uriașul potenţial al produselor tradiţionale româneşti. Prin aplicarea unei legislaţii pe domeniu acestea pot aduce beneficii considerabile economiei rurale. Mai ales în zonele mai puţin favorizate sau îndepărtate, prin sporirea veniturilor producătorilor agricoli şi reţinerea populaţiei rurale în zonele respective. (…) După noua legislaţie toate produsele tradiţionale trebuie să obţină din nou atestatul. Cred că vor fi mult mai puţine produse tradiţionale, pentru că astăzi, din păcate, foarte multe poartă denumirea de produs tradiţional fără să fie tradiţionale”, a precizat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. (Foto: madr.ro)

Citiți și: Argeș. Aproape 43 de milioane de € pentru un drum!

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3