930×122 CAPRA 5

dacia

dacia_uzina

RECORD LA EXPORTURI! Dacia are o mare contribuție!

Produsele fabricate în România au din ce în ce mai mare căutare în străinătate. Institutul Național de Statistică anunță că în octombrie, cea mai recentă lună în privința căreia există aceste date centralizate, țara noastră a înregistrat un nivel record al exporturilor.

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

Potrivit statisticienilor, în luna octombrie exporturile românești au totalizat 4, 7 miliarde de euro. În valori exprimate în euro, suma este mai mare cu 12% decât în octombrie anul trecut. Pe ansamblul primelor 10 luni din 2013, exporturile au depășit cu 9, 2% nivelul atins în perioada similară din 2012.

O bună parte din creșterea exporturilor i se datorează uzinei „Automobile Dacia”, din Mioveni. Exporturile producătorului din Argeș de automobile „duduie”, inclusiv pe piața vest europeană. Institutul Național de Statistică precizează că ponderea cea mai importantă din totalul exporturilor românești realizate în luna octombrie a anului curent au avut-o exporturile de mașini și echipamente de transport: 42%.

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3